Τον διάδοχο του άκρως επιτυχημένου 2008 DKR, του αυτοκινήτου που κατέκτησε το φημισμένο Rally Dakar και το Silk Way Rally, παρουσίασε με κάθε επισημότητα η γαλλική εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούργιο 3008 DKR εξελίχθηκε από την Team Peugeot Total και έχει την πλήρη υποστήριξη της Red Bull. Βασίζεται στο ολοκαίνουργιο crossover παραγωγής που θα δούμε τις επόμενες εβδομάδες στην έκθεση του Παρισιού. Αναπτύχθηκε στις εγκαταστάσεις της ομάδας, στο Velizy της Γαλλίας, με τους μηχανικούς να εργάζονται σε φουλ ρυθμούς για οκτώ μήνες.

Όπως το προηγούμενο αγωνιστικό, έτσι και αυτό, παραμένει πιστό στη φιλοσοφία της μετάδοσης της κίνησης μόνο στους δύο τροχούς. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Bruno Famin, το νέο 3008 DKR έχει βελτιωθεί σε όλα τα σημεία και προσαρμοστεί στους νέους κανονισμούς. Η εικόνα του είναι άκρως δυναμική και επιβλητική, με τους μηχανικούς να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε τέσσερα βασικά σημεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την αξιοπιστία, την οδηγική απόδοση, την ανάρτηση και τον κλιματισμό. Η τελευταία παράμετρος είναι ιδιαίτερη σημαντική, καθώς τα πληρώματα περνούν πάνω από 12 ώρες μέσα στα αυτοκίνητα και σε ένα cock-pit που η θερμοκρασία ξεπερνά πολλές φορές τους 60 βαθμούς είναι ευνόητο πως ο κλιματισμός δρα ευεργετικά στην ανθρώπινη απόδοση, ακόμη κι όταν πρόκειται για σούπερ αθλητές, όπως είναι οι οδηγοί που αγωνίζονται στον μαραθώνιο του Ντακάρ.

Πίσω από το τιμόνι του 3008 DKR, θα βρεθούν οι καλύτεροι του είδους, όπως οι Stephane Peterhansel, Carlos Sainz, Sebastien Loeb και Cyril Despres. Στόχος της Peugeot Team Total είναι η έκτη νίκη στην ιστορία του Ντακάρ και η συνέχεια του περσινού θριάμβου, με την ολοκαίνουργια διαδρομή που περνά από την Αργεντινή, τη Βολιβία και την Παραγουάη να θέτει νέες προκλήσεις σε όλα τα πληρώματα και τις ομάδες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης