Ονομάζεται Rosemary Smith, είναι 79 ετών και το μεγάλο πάθος της είναι να οδηγεί γρήγορα, πολύ γρήγορα. Τόσο γρήγορα ώστε να της προσφέρεται ακόμη και μια Formula 1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να οδηγήσεις ένα μονοθέσιο της F1, εκτός από ταλέντο απαιτείται και τέλεια φυσική κατάσταση. Οι πιέσεις που ασκούνται σε κάθε βύθισμα του γκαζιού ή στις στροφές, είναι τόσο μεγάλες που ένας συνηθισμένος άνθρωπος δύσκολα ανταπεξέρχεται σωματικά.

Για ηλικιωμένο, ούτε λόγος να γίνεται. Εκτός αν πρόκειται για την Rosemary Smith, τη σούπερ-γιαγιά. Η αξιαγάπητη βρετανίδα, η οποία οδεύει ολοταχώς προς το 80ο έτος της ζωής της, όχι μόνο δεν το βάζει κάτω, αλλά έχει το κουράγιο να κάνει γύρους στην πίστα με τη Lotus-Renault E21 απόδοσης 800 ίππων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αξιολάτρευτη Rosemary αποδέχθηκε την πρόσκληση της Renault Sport για μια επίδειξη, στο πλαίσιο των εορτασμών της γαλλικής εταιρείας για τα 40 χρόνια στην F1. Φόρεσε λοιπόν τη φόρμα, το κράνος και τα γάντια της και μπήκε στο μονοθέσιο του 2013, εντυπωσιάζοντας τους πάντες με τις ικανότητές της.

Φυσικά, η κυρία Smith δεν είναι μια απλή γυναίκα. Διατηρεί σχολή οδηγών στην Ιρλανδία, ήταν επίσημη οδηγός του Rootes Group στα ράλι, έχοντας λάβει αμέτρητες διακρίσεις και επικρατήσει σε φημισμένους αγώνες, απέναντι σε σπουδαίους άντρες οδηγούς. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης