Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη
Φωτογραφίες: Χρύσανθος Οικονομίδης

H πίστα των Σερρών είναι μία από τις δύο που υπάρχουν στην Ελλάδα και βρίσκονται σε λειτουργία (η άλλη βρίσκεται στα Μέγαρα). Σε αυτήν βρίσκονται συχνά, πυκνά, λάτρεις των αυτοκινήτων και της μοτοσικλέτας για να δοκιμάσουν τα οχήματά τους αλλά και να πάρουν γεύση από αδρεναλίνη που προσφέρουν οι υψηλές ταχύτητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Πίσω από το τιμόνι μίας Formula καταλαβαίνεις τα χιλιόμετρα…

Στην πίστα των Σερρών…
Το κατάλληλο μέρος για να οδηγήσει κανείς οχήματα τύπου Formula θεωρείται η πίστα και γι ‘αυτό το λόγο όσοι τις έχουν στην κατοχή τους ταξιδεύουν μέχρι τις Σέρρες για να απολαύσουν πραγματική οδήγηση. Το zougla.gr τοποθέτησε μία κάμερα σε ένα τέτοιο μονοθέσιο και κατέγραψε τα πατήματα αλλά και τις κινήσεις του οδηγού…

Το συγκεκριμένο το οποίο θυμόμαστε από παλιότερα, οπότε και έτρεχε στην Ιταλία ο οδηγός αγώνων Στέφανος Καμιτσάκης είναι ένα Formula Azzurra το οποίο εφοδιάζεται με κινητήρα 1.600 κ.εκ. και αποδίδει 165 ίππους. Το βάρος αγγίζει τα 490 κιλά, το πλαίσιο είναι της Tatuus και όσον αφορά τις επιδόσεις, το 0-100 επιτυγχάνεται σε περίπου 4 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα (κατά μέσο όρο) αγγίζει τα 230 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το σχετικό video


Αδρεναλίνη στα ύψη προσφέρουν τα μονοθέσια τύπου Formula…

Λίγο πριν αρχίσουν οι γύροι…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης