Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

50 χρόνια μετά την τελευταία της συμμετοχή στην ανώτερη κατηγορία των αγώνων αντοχής, η διασημότερη αυτοκινητοβιομηχανία επιστρέφει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα έχει αντιπάλους τις Porsche, Audi, Toyota και Peugeot

Η Ferrari ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ότι από το 2023 θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής (WEC), λαμβάνοντας μέρος στη νεοσύστατη κατηγορία Le Mans Hypercars.

Η ιταλική εταιρεία έχει μακρά παράδοση στον θεσμό, σημειώνοντας αρκετές επιτυχίες. Στο θρυλικό Le Mans 24 Hours που είναι και ο καλύτερος αγώνας του πρωταθλήματος, έχει πανηγυρίσει 9 φορές τη νίκη, με την τελευταία ωστόσο να είναι το 1965!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, θα συνεχίσει κανονικά την εμπλοκή της στις χαμηλότερες κατηγορίες GTE Pro και Am.

«Περισσότερα από 70 χρόνια, σε πίστες σε όλο τον κόσμο, οδηγήσαμε τα αγωνιστικά αυτοκίνητά μας στη νίκη, αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής: καινοτομίες που προκύπτουν από την πίστα και μετά κάνουν κάθε επιβατικό αυτοκίνητο που παράγεται στο Maranello εξαιρετικό. Με το νέο πρόγραμμα Le Mans Hypercar, η Ferrari επιβεβαιώνει την αγωνιστική της δέσμευση και αποφασιστικότητα να είναι πρωταγωνιστής στα μεγάλα παγκόσμια γεγονότα του μηχανοκίνητου αθλητισμού», δήλωσε ο πρόεδρος της φημισμένης φίρμας, John Elkann.

 

Στη Ferrari ετοιμάζουν ένα συγκλονιστικό αυτοκίνητο

7.500 ευρώ μπόνους θα πάρουν οι εργαζόμενοι της Ferrari

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης