Sebastien Loeb, Stephane Peterhansel και Carlos Sainz, δίνουν το ρυθμό στο φετινό Ντακάρ, με το 2008DKR να φαίνεται μέχρι στιγμής ανίκητο στα χέρια των οδηγών της γαλλικής ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από τις τέσσερις πρώτες ειδικές διαδρομές – πέντε στο σύνολο αλλά η πρώτη ακυρώθηκε – ο εννέα φορές πρωταθλητής του WRC και rookie στον συγκεκριμένο αγώνα, προηγείται των team-mate, έχοντας διαφορά 7 λεπτών και 48 δευτερόλεπτων από τον πολύπειρο Peterhansel και 13 λεπτά από τον γερόλυκο Sainz.

Ο Loeb έχει κερδίσει τις τρεις από τις τέσσερις διαδρομές, κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη. Οδηγεί εξαιρετικά γρήγορα και με ελάχιστα λάθη, κάτι το οποίο είναι το ζητούμενο στο Ντακάρ. Βέβαια, όπως είπε ο ίδιος, η διαφορά αυτή είναι τίποτα στον συγκεκριμένο αγώνα και όλα μπορούν να αλλάξουν σε μια στιγμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι οδηγοί της Peugeot έχουν το 1-2-3, με τον Nasser Al-Attiyah (ΜΙΝΙ) να βρίσκεται πίσω τους, χωρίς όμως να μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό τους. Οι Leeroy Poulter και Giniel de Villiers με Toyota είναι στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα, με τον Mikko Hirvonen (ΜΙΝΙ) να κατέχει την 7η θέση της γενικής.

Στις μοτοσικλέτες ο Paulo Goncalves με Honda έχει τα ηνία, με τον Svitko να είναι σε απόσταση αναπνοής, στα Quad o Ρώσος Sergei Karyakin με Yamaha πέρασε μπροστά, ενώ στα φορτηγά έχουμε πάλι αλλαγές, με τους Villagra-Perez Companc-Memi (IVECO) να οδηγούν την κούρσα. Σήμερα διεξάγεται η Ε.Δ.6 (Uyuni – Uyuni) μήκους 304 χιλιομέτρων για τα φορτηγά και 180 χιλιομέτρων για τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης