Είσαι οδηγός αγώνων, τρέχεις στην κατηγορία GT3 και αναζητείς το επόμενο όχημά σου; Αν η απάντηση είναι καταφατική, τότε το GT-R NISMO είναι αυτό που ψάχνεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Nissan Motorsport International (NISMO) ανακοίνωσε ότι το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο προδιαγραφών FIA GT3 είναι διαθέσιμο προς πώληση. Το GT-R συμμορφώνεται πλήρως με τους κανονισμούς της παγκόσμιας ομοσπονδίας και τροφοδοτείται από τον 3,8 λίτρων κινητήρα, απόδοσης 550 ίππων και 637 Nm ροπής.

Σύμφωνα με τη NISMO, το αγωνιστικό εκμεταλλεύεται όλα τα πλεονεκτήματα του συμβατικού GT-R και είναι σε θέση να λειτουργεί με σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες, σε οποιαδήποτε αγωνιστική πίστα και με οποιοδήποτε εμπορικό σήμα ελαστικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχέση με το μοντέλο του 2015, η κατανομή βάρους έχει βελτιστοποιηθεί και το κέντρο βάρους έχει χαμηλώσει. Ταυτόχρονα, η εμπρός και η πίσω ανάρτηση, μαζί με τα υποπλαίσιά τους, έχουν επανασχεδιαστεί με σκοπό τη βελτίωση των δυναμικών χαρακτηριστικών του οχήματος. Ενισχύσεις έχουν γίνει σε φρένα και αεροδυναμική, με το σύστημα κλιματισμού να έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μειώνει την πίεση του οδηγού και να εξασφαλίζει την άνεση κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Στο πλαίσιο της εξέλιξης, οι μηχανικοί της ιαπωνικής εταιρείας πραγματοποίησαν εξαντλητικές δοκιμές σε διάφορα circuit του κόσμου, κάνοντας περισσότερα από αγωνιστικά 30.000 χιλιόμετρα. Η NISMO υποστηρίζει ότι εκτός από πιο ανταγωνιστικό είναι πιο αξιόπιστο και συνάμα εύκολο στον χειρισμό του.

Η κατά παραγγελία παραγωγή και παράδοση του εκπληκτικού μοντέλου αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2019. Όσο για την τιμή του, ορίστηκε στα 60.000.000 γιεν χωρίς τους φόρους, δηλαδή στα 470.000 ευρώ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης