Η πρώτη συμμετοχή του Fernando Alonso στον φημισμένο αγώνα Indianapolis 500 δεν είχε ευτυχή κατάληξη, καθώς ο Ισπανός προδόθηκε για ακόμη μία φορά από τον κινητήρα της Honda.

O «El Nano» ήταν εξαιρετικός στην παρθενική του εμφάνιση, οδηγώντας μαεστρικά τη McLaren Honda Andretti. Μάλιστα, για 27 γύρους ήταν αυτός που έθετε τον ρυθμό στην οβάλ πίστα, πιέζοντας στο όριο το μονοθέσιο. Στον 179ο γύρο και ενώ βρισκόταν στην 7η θέση αποφάσισε να εξαπολύσει την αντεπίθεσή του. Κάπου εκεί όμως, ο κινητήρας της ιαπωνικής μάρκας παρέδωσε το πνεύμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ισπανός ήταν απογοητευμένος από την εγκατάλειψη, ωστόσο υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει πιο έτοιμος στο Indy500. «Στενοχωρήθηκα που δεν είδα την καρό σημαία. Ήρθα εδώ για να αποδείξω πράγματα, να δώσω μια μάχη με τον εαυτό μου. Ένιωσα όμορφα, γιατί ήμουν  ανταγωνιστικός και βρέθηκα σε ένα μονοθέσιο που μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη. Θα επιστρέψω, οπωσδήποτε. Την επόμενη φορά θα έχω προετοιμαστεί καλύτερα και η προσαρμογή μου θα είναι πιο εύκολη. Ο στόχος της νίκης στο Indy 500 δεν επετεύχθη» τόνισε ο Alonso.

Για την ιστορία να πούμε ότι νικητής αναδείχθηκε ο Takuma Sato, team-mate του Fernando στην ομάδα Andretti Autosport.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης