Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Στη φημισμένη πίστα του Red Bull Ring, γνωστή και ως Spielberg, βρίσκονται ο Ανδρέας Λασκαράτος και οι συναθλητές του για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος European Le Mans Series.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τη Βαρκελώνη, όπου το βαμμένο στα χρώματα του «Visit Greece» πρωτότυπο της 1AIM Villorba Corse κατέλαβε την 4η θέση στην κατηγορία LMP3, η προσοχή στρέφεται επί αυστριακού εδάφους, σε ένα circuit άγνωστο για τον Έλληνα οδηγό.

«Δεν έχω τρέξει ξανά στην πίστα του Spielberg αλλά ήδη, από τις πρώτες δοκιμές, μπορώ να πω ότι μου αρέσει πολύ. Ενώ δεν φαίνεται ιδιαίτερα τεχνική, έχει κάποια πολύ απαιτητικά κομμάτια. Υπάρχουν τρεις μεγάλες ευθείες τις οποίες διαδέχονται πολύ αργές στροφές, ενώ υπάρχουν και τέσσερις καμπές πολύ υψηλής ταχύτητας. Επομένως, η εύρεση του ιδανικού set-up αποτελεί σπαζοκεφαλιά» δήλωσε ο Λασκαράτος.

Στον πρώτο αγώνα κατέλαβε την 4η θέση με τους team-mates του.Ενόψει της τετράωρης δοκιμασίας της Κυριακής, ο Ανδρέας προετοιμάστηκε δουλεύοντας εντατικά στον προσομοιωτή. Παράλληλα πραγματοποίησε μαζί με την ομάδα του εκτενή ανάλυση των δεδομένων από την πρεμιέρα αλλά και δεδομένων από παλαιότερους αγώνες στο Red Bull Ring (η τελευταία επίσκεψη του ELMS στο οροπέδιο του Spielberg ήταν το 2018).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο grid θα παραταχθούν 41 αυτοκίνητα, με τα πληρώματα να εκπροσωπούν 29 έθνη. Σε ό,τι αφορά στην 1AIM Villorba Corse, ο Λασκαράτος μοιράζεται χρέη οδηγού του Ligier JS P320-Nissan #18 με τους Alessandro Bressan και Damiano Fioravanti. Αποτελούν μία εκ των 16 συμμετοχών στην κατηγορία LMP3.

 

Ποιες είναι όμως οι προσδοκίες του Έλληνα οδηγού;

Ο Ανδρέας είναι έτοιμος για μια σκληρή μάχη.

«Οι πρώτοι 15 βρισκόμαστε στο ίδιο δευτερόλεπτο, άρα εκτιμώ πως θα είναι ένας αρκετά δύσκολος αγώνας. Στοχεύουμε σε μία θέση στη πεντάδα» υποστήριξε ο Έλληνας οδηγός.

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου:
Σάββατο 15/5, 11:00 ώρα Ελλάδος, Ελεύθερες Δοκιμές
Σάββατο 15/5, 15:10 ώρα Ελλάδος, Κατατακτήριες Δοκιμές LMP3
Κυριακή 16/5, 12:00 ώρα Ελλάδος, Αγώνας

Οι αγώνες του ELMS προβάλλονται από 54 τηλεοπτικά δίκτυα και ψηφιακές πλατφόρμες, σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική, Ασία και Αμερική. Παράλληλα υπάρχει live κάλυψη όσων συμβαίνουν στην πίστα, τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα του θεσμού (www.europeanlemansseries.com) όσο και στην αντίστοιχη σελίδα στο YouTube.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης