Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ήταν μια από τις πιο εμβληματικές μορφές των αγώνων, μια τρομερή οδηγός, μια ισχυρή προσωπικότητα, ένα λαμπερό άτομο. Η Sabine Schmitz, η γυναίκα που ταυτίστηκε όσο λίγοι επαγγελματίες οδηγοί με την περιβόητη πίστα του Nurburgring, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το 2017, οπότε και διαγνώστηκε με καρκίνο, έδωσε την πιο σκληρή μάχη. Τελικά δεν κατάφερε να νικήσει. Ηττήθηκε από την επάρατη νόσο.

Η Sabine, γέννημα θρέμμα του Nurburg, μεγάλωσε κυριολεκτικά μέσα στην «Πράσινη Κόλαση». Η γυναίκα αυτή λέγεται πως έχει πραγματοποιήσει τους περισσότερους γύρους στο φημισμένο circuit, ξεπερνώντας τους 30.000.

Είναι η ταχύτερη του Nordschleife, η πρώτη που κέρδισε στον 24ώρο αγώνα αντοχής του Nurburgring το 1996 και η πρώτη νικήτρια στο Πρωτάθλημα Αντοχής VLN της Γερμανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έγινε γνωστή ως οδηγός του «Ring Taxi», προσφέροντας στους τυχερούς επιβάτες μια μοναδική εμπειρία. Το ευρύ κοινό την έμαθε από τις εμφανίσεις της στο Top Gear.

Στην επίσημη σελίδα του Nurburgring, η είδηση του θανάτου της είναι πρώτο θέμα. Οι διοργανωτές της διασημότερης πίστας έκαναν λόγο για μια μεγάλη απώλεια, για μια σπουδαία γυναίκα που έφυγε νωρίς.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης