Το περασμένο Σαββατοκύριακο, εκτός από το ατύχημα του Miller στο GP του Le Mans, σημειώθηκε μια ακόμη σφοδρή πρόσκρουση στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αυτή τη φορά στο Indianapolis 500.

Ο Sebastien Bourdais έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου στην οβάλ πίστα του Indianapolis Motor Speedway και χτύπησε στον προστατευτικό τοίχο με σχεδόν 370 χλμ./ώρα. Η σύγκρουση ήταν τόσο δυνατή, που το indycar του Γάλλου πρώην οδηγού της F1, διαλύθηκε τελείως, αφού πρώτα απογειώθηκε στον αέρα και ανεφλέγη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 38χρονος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Methodist Hospital, καθώς έφερε πολλαπλά κατάγματα στο ισχίο και στη λεκάνη. Οι γιατροί προχώρησαν σε χειρουργικές επεμβάσεις για να αποκαταστήσουν τα σπασμένα οστά, με την κατάσταση της υγείας του να μην εμπνέει καμία ανησυχία.

Σύμφωνα με του διοργανωτές, ο Bourdais δέχθηκε απίστευτες δυνάμεις G, που στο παρελθόν θα ήταν θανατηφόρες. Η αντοχή του σασί, τα προστατευτικά του μονοθεσίου και το γεγονός ότι δεν έσπασε η «μπανιέρα», έσωσαν τον Γάλλο από τα χειρότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης