Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το φετινό Ράλι Ντακάρ, καθώς μετά το σοβαρό ατύχημα στην κατατακτήρια ειδική, ακυρώθηκε η πρώτη διαδρομή και μειώθηκε το μήκος της δεύτερης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο αριθμός των τραυματιών έχει ανέβει στους 11 με δύο εξ αυτών να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Πρόκειται για ένα παιδί 10 μόλις ετών και τον μπαμπά του. Όσο για την Guo Meiling, την Κινέζα οδηγό του MINI X-Raid που προκάλεσε το ατύχημα, απέσυρε τη συμμετοχή της από τον αγώνα.

Επίσης, λόγω της έντονης βροχόπτωσης οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να ακυρώσουν την ΕΔ1 (Rosario – Santa Fe) μήκους 258 χιλιομέτρων. Πολλά τμήματα της διαδρομής είχαν πλημμυρίσει και το τερέν κρίθηκε ακατάλληλο, με οδηγούς, αναβάτες και πληρώματα να ακολουθούν τους δημόσιους δρόμους για να φτάσουν στον επόμενο σταθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κακοκαιρία συνεχίζεται και σήμερα όμως, με αποτέλεσμα να μειωθεί το μήκος της ΕΔ2 (Villa Carlos Paz – Termas Rio Hondo) από τα 510 στα 387 χιλιόμετρα για αυτοκίνητα και φορτηγά και από 450 στα 354 χιλιόμετρα και μοτοσικλέτες και quads. Οι υπεύθυνοι του Ντακάρ, ζήτησαν από όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς κρύβονται πολλές παγίδες κατά μήκος των διαδρομών και ειδικά στις ζώνες των θεατών.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης