Η 14χρονη Kierstin Eaddy από το Τέξας έχασε την ζωή της σε αγώνα καρτ που πραγματοποιήθηκε στο Τέξας των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τοπικά Μέσα η κοπέλα δεν κατάφερε να σταματήσει το καρτ της λίγο μετά την γραμμή τερματισμού με αποτέλεσμα να πέσει με ταχύτητα πάνω σε μια χαμηλή μπαριέρα ακατάλληλη φυσικά για αγώνα καρτ. 

Το χτύπημα στο κράνος ήταν ιδιαίτερα δυνατό και παρόλο που η 14χρονη μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο οι γιατροί απλά διαπίστωσαν τον θάνατο της. Ο πατέρας της Todd Eaddy έκανε λόγο για ένα φριχτό ατύχημα ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει για την κόρη του ότι ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής καθώς πέρα από το ανήσυχο πνεύμα της ως έφηβη, πρόσφερε πολλές ώρες της σε εθελοντικές δράσεις σε αυτιστικά παιδιά. Ένα ακόμη τραγικό γεγονός είναι ότι ο πατέρας της είναι μέλος της Sports Car Club of America που διοργάνωσε τον αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η 14χρονη Kierstin Eaddy σκοτώθηκε κάνοντας αυτό που αγαπούσε…

Μέτρα ασφαλείας
Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη του Ηλία Λαντζή, ανθρώπου που γνωρίζει από αγώνες και ιδίως από μονοθέσια. Ο ίδιος έγραψε στο Facebook:

«Κρίμα, ένα λουλούδι 14 ετών χάθηκε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Ο κίνδυνος υπάρχει πάντα. Με αφορμή αυτό το δυστύχημα, καιρό τώρα θέλω να πω τα παρακάτω:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γονείς, το καρτ είναι ένα όμορφο και δυναμικό σπορ, όταν γίνεται σε ελεγχόμενες, ασφαλείς, και πιστοποιημένες συνθήκες, σε πίστες με άδεια και προδιαγραφές εγκεκριμένες από την αρμοδία αρχή, και όταν εφαρμόζονται από τον οδηγό (και τον γονιό πάνω απ όλα) όλα τα μέσα ασφάλειας (σωστό σε διάσταση εγκεκριμένο κράνος, αγωνιστική φόρμα, σύστημα αυχένα (hans) ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, προστατευτικό γιλέκο θώρακα-πλευρών σπονδυλικής στήλης, κλπ, και όταν το καρτ συντηρείται και προετοιμάζεται από επαγγελματίες με γνησία ανταλλακτικά. Άλλα, και όλα αυτά να υπάρχουν, ο κίνδυνος είναι εκεί! (Όπως υπάρχει φυσικά και… στο ποδήλατο, σκι, μπάλα, κλπ).


Το καρτ με το οποίο έτρεχε η άτυχη κοπέλα…

Έχω δει απίστευτα επικίνδυνες καταστάσεις από ανεγκέφαλους κερδοσκόπους “επαγγελματίες”, και από ηλίθιους γονείς, που βάζουν τα παιδάκια σε ρουκέτες αγνοώντας απλούς νόμους φυσικής και την κοινή λογική! Όπως επίσης, τις αρχές και μερικούς “υπευθύνους” να κλείνουν τα μάτια και να μουρμουρίζουν “ωχ αδελφέ μου, σιγά μωρέ”.. Κάποιους τρελούς να λένε “αυτά είναι για φλώρους, άδω κάνουμε αντρικό σπορ”.. και να γελάνε σαν χαζοί μπροστά στα παιδάκια τους…

Ατυχήματα γίνονται συχνά-πυκνά στο καρτ στο Ελλάντα, αλλά δυστυχώς πιο πολύ προβολή και ενδιαφέρον λαμβάνει το θέμα της βενζίνης μιας ανάβασης, για το όποιο απασχολείται εδώ και δύο μήνες το πανελλήνιο, τα media, το Μετσόβιο πολυτεχνείο, παρά το συμβάν πριν 2 χρόνια με το κοριτσάκι αθλήτρια καρτ στην Ελλάδα.

Για όλα αυτά, όταν γίνει το κακό, να ξέρετε φταίμε εμείς, φταίει ο γονιός, δεν φταίει το παιδί, διότι .. αυτοί που στην ουσία είναι υπεύθυνοι, βρίσκουν και τα κάνουν. Και τους αφήνουμε έτσι!
Ελπίζω μερικοί να μπήκαν σε σκέψεις, Καλή σας μέρα!»

Πηγή: kartnews, Internet, Facebook


Το ατυχές περιστατικό συνέβη στο Τέξας…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης