Στα βιβλία ιστορίας του διασημότερου, σκληρότερου και πιο επικίνδυνου αγώνα αντοχής στον κόσμο, θα γραφτεί το όνομα του Αυστραλού αναβάτη της KTM, καθώς πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς στο παρελθόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Toby Price, στη δεύτερη κιόλας συμμετοχή του στο Ράλι Ντακάρ τερμάτισε στην πρώτη θέση, όντας ο νεότερος νικητής από πλευράς εμπειρίας. Ο 28χρονος, οδήγησε περισσότερα από 9.000 χλμ σε 48:09.15 ώρες, πάνω στην εργοστασιακή μοτοσυκλέτα KTM 450 RALLY, έχοντας διαφορά 39 λεπτών από τον Stefan Svitko. Κυριάρχησε απόλυτα στον αγώνα, προετοιμάστηκε τέλεια, ανταπεξήλθε στα μεγάλα υψόμετρα της Βολιβίας και στις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Όπως δήλωσε μετά το τέλος του Ντακάρ, και μόνο που τερμάτισε σε αυτό το ράλι είναι ένας θρίαμβος. «Το να κερδίσω τον τίτλο με τη δεύτερη συμμετοχή μου είναι απίθανο, αλλά το να είμαι ο πρώτος Αυστραλός που κερδίζει το Dakar, είναι απλά απίστευτο. Δεν θα μπορούσα να το φανταστώ αυτό πριν δυο χρόνια. Είναι θρίαμβος και μόνο που τερμάτισα. Καταπληκτικό. Αντιμετώπισα τον αγώνα με γνήσιο Αυστραλιανό στυλ. Ήμουν επιθετικός όταν έπρεπε, και έδινα ιδιαίτερη προσοχή στη μοτοσυκλέτα μου κατά τη διάρκεια των σημαντικών μαραθώνιων ειδικών διαδρομών. Επίσης η πλοήγησή μου ήταν αρκετά καλή. Ελπίζω πως αυτό είναι μόνο η αρχή. Το να κερδίσω ξανά δεν θα είναι εύκολο, γι΄αυτό πρέπει να απολαύσω αυτή τη νίκη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή ήταν η 15η νίκη της KTM στο Ντακάρ, με την αυστριακή εταιρεία να πανηγυρίζει μια μεγάλη επιτυχία, καθώς εκτός από τον Price, τέσσερις ακόμα αναβάτες βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα. 


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης