Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ένα εκπληκτικό αγωνιστικό κάθισμα, προϊόν πολυετούς έρευνας, το οποίο παρέχει εκπληκτικά επίπεδα ασφάλειας στους οδηγούς των rally cars, ανέπτυξε η FIA σε συνεργασία με την εταιρεία D2H Advanced Technologies.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα έχει 10 χρόνια διάρκεια ζωής με έγκριση της FIA.Το μπάκετ κάθισμα απευθύνεται τόσο σε αυτοκίνητα του WRC όσο και στα υπόλοιπα αγωνιστικά με κλειστό cockpit. Με βάση το νέο πρότυπο «FIA Standard 8855-2021», αυτό το μπάκετ θα τοποθετηθεί άμεσα σε κάθε όχημα του παγκόσμιου motorsport, συμβάλλοντας καθοριστικά στη βελτίωση της ασφάλειας οδηγών και συνοδηγών.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, το νέο κάθισμα είναι ικανό να αντέξει πιέσεις μεγαλύτερες των 42G σε περίπτωση ατυχήματος. Στις προσομοιώσεις που πραγματοποιήθηκαν και αφορούσαν κεφάλι, πλάτη, οσφυϊκή χώρα, λαιμό, ισχία, λεκάνη και ώμους επέδειξε απίστευτη αντοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δυνάμεις που ασκήθηκαν στις δοκιμές ξεπερνούσαν τους 2 τόνους, με το κάθισμα να αντεπεξέρχεται με απόλυτη επιτυχία σε κάθε πρόκληση.

Αυτό που θα εκτιμηθεί δεόντως από τους κατασκευαστές και τους ιδιώτες είναι πως, παρά τη high-tech τεχνολογία του και τη χρησιμοποίηση των πιο προηγμένων υλικών, το νέο μπάκετ κάθισμα, με έγκριση της FIA, είναι ιδιαίτερα προσιτό. Συγκεκριμένα, η τιμή του δεν θα ξεπερνά τα 500 ευρώ.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης