Μπορεί στο εφετινό Ράλι Ντακάρ που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες η Team Peugeot Total να έκανε το 1-2-3 κυριαρχώντας απόλυτα, ωστόσο το δημοφιλές μικρό της Fiat ήταν αυτό που έκλεψε την παράσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Panda έγινε το πρώτο ιταλικό αυτοκίνητο που τερμάτισε στον φημισμένο αγώνα, ολοκληρώνοντας με επιτυχία μια απόσταση 9.000 χιλιομέτρων, στα πιο αφιλόξενα εδάφη της Αργεντινής, της Βολιβίας και της Παραγουάης. Ο αγώνας ήταν πολύ σκληρός και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μόνο τα 53 από τα 93 πληρώματα αυτοκινήτων κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το τέλος.

Πίσω από το τιμόνι του PanDakar, το οποίο βασίζεται στο Fiat Panda 4×4 Cross, ήταν οι Ιταλοί Giulio Verzeletti και Antonio Cabini. Το πλήρωμα ξεπέρασε οποιαδήποτε δυσκολία και εμπόδιο, αντιμετωπίζοντας όλες τις προκλήσεις, τα προβλήματα έλλειψης οξυγόνου λόγω υψομέτρου, τις υψηλές θερμοκρασίες και τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το PanDakar είχε τροποποιηθεί ειδικά και έφερε τον πανίσχυρο και αποδοτικό κινητήρα 2.0 Multijet απόδοσης 180 ίππων, ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα.

Δείτε όλες τις εκδόσεις και τα χαρακτηριστικά του Panda


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης