Το σπάνιο C4 WRC των παγκόσμιων πρωταθλητών Loeb και Ogier βρίσκεται στην Ελλάδα...

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017, 12:35
Το σπάνιο C4 WRC των παγκόσμιων πρωταθλητών Loeb και Ogier βρίσκεται στην Ελλάδα...

Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

       

 
Ένα από τα αυτοκίνητα που εμφανίστηκαν στο εφετινό SEAJETS ράλι Ακρόπολις και κατάφεραν να κλέψουν την παράσταση ήταν ένα Citroen C4 WRC. Το συγκεκριμένο αγωνιστικό αυτοκίνητο μπορεί να Μακάρι να το δούμε και σε... αγώνα στην Ελλάδαμην έτρεξε στον εθνικό μας αγώνα, όμως κόσμησε με την παρουσία του το service park, καθώς βρέθηκε στο περίπτερο του ονομαστικού χορηγού SEAJETS.

Το επιβλητικό όχημα δεν είναι ένα απλό WRC. Διαθέτει πλούσιο παλμαρέ, καθώς το έχουν οδηγήσει κορυφαίοι οδηγοί στον κόσμο, μεταξύ αυτών ο 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής WRC Sebastian Loeb αλλά και o Sebastian Ogier με τέσσερις παγκόσμιους τίτλους στο ενεργητικό του. Επιπλέον, πίσω από το αγωνιστικό του τιμόνι έχουν βρεθεί και άλλοι αθλητές, γεγονός που το κατατάσσει πολύ ψηλά στη λίστα των αγωνιστικών αυτοκινήτων μεγάλης ιστορικής αξίας.Απολαύστε το video με το εντυπωσιακό Citroen C4 WRC, το οποίο ανήκει στον Έλληνα πρωταθλητή αναβάσεων Μάριο Ηλιόπουλο


Στη συλλογή και αυτό...

Το συγκεκριμένο βρίσκεται στη συλλογή του πρωταθλητή αναβάσεων της κατηγορίας Formula Saloon O τυχερός «Mario» 2016 Μάριου Ηλιόπουλου.

Ο γνωστός και αγαπημένος οδηγός στον φίλαθλο κόσμο με το όνομα «Mario» έχει ιδιαίτερη αγάπη σε τέτοιου είδους αυτοκίνητα και όταν βρήκε την ευκαιρία, το πρόσθεσε στη συλλογή του.

Από αριστερά, ο Μάριος Ηλιόπουλος (πρωταθλητής αναβάσεων και στον οποίο ανήκει το αυτοκίνητο), ο οδηγός αγώνων kajetan kajetanowicz και ο μηχανικός Μελέτης Καρακετίδης

Ο... γιατρός των WRC cars

Επειδή όμως ένα τέτοιο όχημα χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, την... έχει αναλάβει ο μηχανικός Μελέτης Καρακετίδης, με μεγάλη εμπειρία και πάνω από όλα γνώση για WRC cars.

Τον συναντήσαμε στη Λαμία και όπως θα δείτε στο σχετικό video, όχι μόνο μας έδειξε το C4 WRC, αλλά μας υποσχέθηκε στο μέλλον και... βόλτα!

 Αυτό το σπάνιο Citroen C4 WRC έχει πολύ μεγάλη ιστορική αξία και για όσους δεν το γνωρίζουν βρίσκεται στην Ελλάδα!!!ΠΑΛΜΑΡΕ Citroen C4 WRC (ένας... μέρος)


Με οδηγό τον Sebastian Loeb
27/2/2008 Ράλι Μεξικό, 1ος
28/5/2008 Ράλι Ακρόπολις, 1ος
11/6/2008 Ράλι Τουρκίας, 3oς
27/8/2008 Νέα Ζηλανδία, 1ος
29/10/2008 Ράλι Ιαπωνίας, 3ος

Ο Loeb με αυτό το αυτοκίνητο κέρδισε και τον εθνικό μας αγώνα το 2008!


Με οδηγό τον Sebastian Ogier
3/10/2010 Ράλι Μεξικό, 3ος
5/5/2010 Ράλι Νέας Ζηλανδία, 2ος
7/7/2010 Ράλι Βουλγαρίας, 4ος
18/8/2010 Ράλι Γερμανία, 3ος
29/9/2010 Ράλι Γαλλίας, 6ος
20/10/2010 Ράλι Καταλονίας RACC, 10ος

Ο Sebastian Ogier πίσω από το τιμόνι του C4 που πλέον ανήκει στον Έλληνα πρωταθλητή 'Mario'


Με οδηγό τον Dani Sordo
18/11/2010, Monza Rally Show
26/3/2011, Ράλι Γερμανίας, 2ος

Επίσης το εν λόγω Citroen C4 WRC το έχει τρέξει ο Juha Kankkunen (ως ιδιωτική συμμετοχή τον Απρίλιο του 2015), όπως και ο Tony  Cairoli, παγκόσμιος πρωταθλητής Motocross.


Δεξιά η Citroen C4 WRC και αριστερά ακόμη ένα εντυπωσιακό αγωνιστικό αυτοκίνητο, Ford Fiesta WRC. Και τα δύο έδωσαν το παρών στο service park του εφετινού SEAJETS ράλι Ακρόπολις

Όταν λέμε πως είναι γνήσια το εννοούμε...

Το zougla.gr βρίσκεται παντού!

Όλοι οι κορυφαίοι (ο καθένας στο είδος του) μαζί. Loeb, Ogier, Sordo, Seajets και φυσικά zougla.gr

Ο... γιατρός των WRC cars Μελέτης Καρακετίδης με το μοντέλο Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου


O νικητής του Ράλι Ακρόπολις kajetan kajetanowicz είναι σίγουρο πως θα ήθελε να μοιάσει τουλάχιστον στους... δύο πρώτους, Loeb και Ogier!

Σαν να έχει πολλά... κουμπάκια το τιμόνι!

Με αυτόν τον τρόπο αλλάζουν οι ταχύτητες...

Όταν κάθεσαι πίσω από το τιμόνι, το μόνο πράγμα που κάνεις είναι να ονειρεύεσαι...

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017, 12:44