Παρ’ ολίγον τραγωδία σε αγώνες ταχύτητες στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο της Καραϊβικής, όταν αυτοκίνητο ξέφυγε της πορείας του, πέρασε τα προστατευτικά ελαστικά και προσγειώθηκε στην κεντρική εξέδρα.

Το ατύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια του τοπικού πρωταθλήματος στην πίστα Waterfield Racing Trinidad. Ο οδηγός ενός αγωνιστικού χάνει τον έλεγχο σε μια αριστερή στροφή, περνάει τα προστατευτικά ελαστικά και σταματά στο γρασίδι λίγα μέτρα μετά. Από πίσω ακολουθεί ένα άλλο όχημα το οποίο φεύγει στο ίδιο σημείο με πολλά χιλιόμετρα και απογειώνεται με κατεύθυνση προς την κερκίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο χτυπά με δύναμη πάνω και παρασύρει τους θεατές της πρώτης σειράς. Στο σημείο επικρατεί πανικός, άλλοι τρέχουν έντρομοι, άλλοι ουρλιάζουν και οι πιο ψύχραιμοι σπεύδουν να απεγκλωβίσουν τα θύματα. Ένας άνθρωπος έχει καταπλακωθεί από το όχημα, ενώ άλλοι τρεις υπέστησαν πολλά κατάγματα. Η κατάσταση του πρώτου κρίνεται σοβαρή και νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου του Τρινιντάντ. Οι άλλοι τρεις, θαρρείς και γλύτωσαν από θαύμα. Τραυματισμένος είναι και ο οδηγός του αγωνιστικού.

Οι διοργανωτές έκαναν λόγο για ένα φριχτό περιστατικό, ωστόσο, όπως φαίνεται από τα πλάνα του ερασιτεχνικού video, οι ευθύνες τους είναι μεγάλες.  Τα σημεία ασφαλείας και διαφυγής στο συγκεκριμένο σημείο είναι υποτυπώδη και μόνο ερασιτέχνες θα μπορούσαν να έχουν τοποθετήσει έτσι τα προστατευτικά ελαστικά. Μάλιστα, τη συγκεκριμένη πίστα επισκέπτεται κατά την περίοδο των διακοπών του και ο Lewis Hamilton, ενώ πριν λίγους μήνες είχε πάει με το μονοθέσιο της Mercedes AMG Petronas και την ομάδα των μηχανικών για να δώσει ένα σόου.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης