Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η λέξη… πάτος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως επιεικής για τη σημερινή κατάσταση του μηχανοκίνητου Τα τελευταία χρόνια οι αγώνες έχουν πέσει πολύ χαμηλά και μόνο τυχαία δεν χάθηκε ακόμα και το Ράλι Ακρόπολις…αθλητισμού στην Ελλάδα. 

Η αλλαγή των τελευταίων ετών και η μετάβαση από την ΕΛΠΑ σε επίσημη ομοσπονδία αναγνωρισμένη από το Κράτος έχει αποδειχτεί φούσκα και αυτό μπορεί ο καθένας να το κρίνει εκ του αποτελέσματος.

Κάποιοι μιλούν  για οικονομική κρίση θέλοντας να κρυφτούν πίσω από αυτή, ωστόσο αυτά που έχουν γίνει και το αρνητικό κλίμα που υπάρχει δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης πως ο πάτος βρίσκεται ακόμα πιο… βαθειά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ελληνικοί αγώνες έχουν φτάσει στον... πάτο και πλέον ήρθε η ώρα να αλλάξει σελίδα

Ψάχνουν λύση

Συνεχώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας αρνητικά δημοσιεύματα, σκάνδαλα και γενικότερη η εικόνα που Η συντριπτική πλειοψηφία των εμπλεκομένων θέλει αλλαγή…βγαίνει προς τα έξω είναι πως κάπου εκεί στο… ΟΑΚΑ (όπου βρίσκονται τα γραφεία της Ομοσπονδία) κάτι περίεργο συμβαίνει.

Την ίδια ώρα που υπάρχουν κατηγορίες, υπάρχουν τα έγγραφα που δείχνουν πως νιάου – νιάου κάνει η γάτα και όχι ο ελέφαντας, κάποιοι προσπαθούν  να πείσουν πως όλα αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Ωστόσο, όσο και να προσπαθούν δεν πείθουν και η συντριπτική πλειοψηφία αναζητά λύση που φαίνονται να βρίσκεται κοντά.

Στα πολυτελή γραφεία του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων στον Πειραιά πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας...

Κοπή πίτας και βραβείων στα γραφεία του ΣΟΑΑ

Τι θέλω να πω. Χθες το βράδυ στα γραφεία του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου (ΣΟΑΑ), μέλη του Στα πηγαδάκια των οδηγών αγώνων μόνιμο θέμα συζήτησης είναι αν θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος ομοσπονδίας ο Μάριος Ηλιόπουλοςσυνδέσμου, που ήταν περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα και οι διακριθέντες οδηγοί παρέλαβαν τα έπαθλά τους. Το κλίμα ήταν πολύ καλό και αυτό που διαπιστώσαμε είναι πως στα πηγαδάκια επικρατούσε το ερωτηματικό για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα.

Είναι ξεκάθαρο πως το όνομα που έπαιζε (και παίζει συνεχώς) ήταν αυτό του προέδρου του ΣΟΑΑ, Μάριου Ηλιόπουλου. Σίγουρα όχι τυχαία, καθώς οι περισσότεροι στο χώρο των αγώνων γνωρίζουν και πιστεύουν πως είναι ο μοναδικός, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, που μπορεί να αναλάβει τα ηνία. Από κάθε πλευρά. Διοικητική, οικονομική και ενωτική. Είναι ξεκάθαρο πως οι οδηγοί τον θέλουν για να μπορέσει να πάει μπροστά το άθλημα και να βγει από τον βάλτο στον οποίο βρίσκεται.

Ο θεσμός του Εναίου πρωταθλήματος διεξάγεται με Skoda Fabia και και με την στήριξη του ΣΟΑΑ

O Γιάννης Χαραλαμπόπουλος βραβεύτηκε για την κατάκτηση του τίτλου στο Ενιαίο το 2019. Το κύπελλο παρέλαβε από τον πρόεδρο του ΣΟΑΑ Μάριο Ηλιόπουλο

Ανταλλαγή απόψεων…

Αυτό το κλίμα είχε να κάνει με την εκδήλωση του ΣΟΑΑ. Χθες όμως το βράδυ υπήρξε και συνέχεια καθώς για Για πρώτη φορά δόθηκε βαρύτητα σε όσα είπαν εκπρόσωποι των Σωματείων…πρώτη φορά συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΟΑΑ με εκπροσώπους 26 Σωματείων προκειμένου να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις, να καταθέσουν προτάσεις για ένα καλύτερο αύριο. Και εκεί υπήρξε το ίδιο κλίμα.

Σύμφωνα με ανθρώπους που παρευρέθησαν στην εκδήλωση έγινε λόγος με στόχο να υπάρξει ένας κοινός σκοπός, δηλαδή, διαφάνεια, ποιότητα, βελτίωση των αγώνων.  Και σε αυτή την περίπτωση στα πηγαδάκια επικρατούσε ως θέμα συζήτησης το όνομα του Μάριου Ηλιόπουλου και κατά πόσο μπορεί να αλλάξει το κλίμα αλλά κυρίως την κατάσταση στην Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Ο αντιπρόεδρος του ΣΟΑΑ Μάριος Σταφυλοπάτης (δεξιά) βραβεύει τον αναπληρωτή αντιπρόεδρο Λεωνίδα Μανιατόπουλο για την διάκρισή του στο θεσμό του ενιαίου το 2019

Χαλιβελάκης υπέρ του Ηλιόπουλου

Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις το Μανώλη Χαλιβελάκη (φωτογραφία δεξιά) στο zougla.gr ο οποίος ήταν ξεκάθαρος: «Έγινε μία καταπληκτική συζήτηση με κάποιες μικρές εξαιρέσεις. Είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει ένα ρεύμα αλλαγής. Πρέπει να καταλάβουμε πού ήμασταν και έχουμε φτάσει.

Κανένας από αυτούς που διοίκησαν τα τελευταία πέντε χρόνα δεν πρέπει να είναι στο επόμενο ΔΣ γιατί όλοι έχουν ευθύνες. Θεωρώ απαραίτητο να ηγηθεί της Ομοσπονδίας ο Μάριος Ηλιόπουλος γιατί είναι ο μοναδικός που μπορεί να ενώσει το χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που εμπλέκονται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό θεωρούν πως ο Μάριος Ηλιόπουλος θα φέρει έναν διαφορετικό αέρα αλλαγής στο motorsport και σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο εθνικά αλλά και διεθνή…

Υποψηφιότητές έως τις 18 Φεβρουαρίου

Να σημειώσουμε πως οι υποψηφιότητες για μέλη του ΔΣ θα ανακοινωθούν την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, οπότε και θα γνωρίζουμε ποιοι θα είναι αυτοί που θα διεκδικήσουν την προεδρεία στην Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, άρα απομένουν ελάχιστες ημέρες για να μάθουμε αν θα υπάρξει αλλαγή και πόσο μεγάλη θα είναι.

 

Από την χθεσινή συνάντηση στο ξενοδοχείο InterContinental Που έγινε μεταξύ του προέδρου του ΣΟΑΑ και στελεχών από 26 Σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα

 

Τι έγινε και τι ακούστηκε στη Συνεδρίαση των Σωματείων…

  • Έδωσαν το παρών 70-80 άτομα που εκπροσωπούσαν 26 Σωματεία
  • Η εκδήλωση διεξήχθη στο InterContinental ολοκληρώθηκε λίγο στις 2 τα ξημερώματα
  • Σύμφωνα με ανθρώπους που ήταν εκεί ήταν η πρώτη και μοναδική συνάντηση υψηλού επιπέδου
  • Πρώτη φορά όλα τα Σωματεία εξέφρασαν τις απόψεις τους, κάτι που στο παρελθόν δεν τους είχε δοθεί ποτέ η ευκαιρία….
  • Ο Μάριος Ηλιόπουλος έδειξε πως ήταν εκεί για να ακούσει όχι να μιλήσει…
  • Ο Νίκος Πασσαλής ήταν ο μόνος από το ΔΣ της ΟΜΑΕ που δήλωσε ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν…
  • Με εξαίρεση τον Γιάννη Μεσημέρη κανείς δεν αποχώρησε από την συνάντηση ακόμα και όσοι είχαν έρθει από την Επαρχία…
  • Η Κορίνα Φατούρου είπε ξεκάθαρα πως πρέπει να υπάρξει νέα διοίκηση…
  • Ο Γιάννης Μεσημέρης ανέβασε τους τόνους και αποχώρησε όταν άρχισαν οι ερωτήσεις…
  • Ο Μάρκος Καπετανάκης απευθυνόμενος σε όλους ζήτησε να δεσμευτούν τα Σωματεία πως αν δεν υπάρξει καθαρό ασφαλιστήριο δεν θα συμμετάσχουν σε αγώνες…
  • Φωτεινή Ψαράκου και Νίκος Μανώλης ξεκαθάρισαν πως θα κατέβουν στις εκλογές…
  • Την ώρα της συνεδρίασης ήρθε ένα mail στον Νίκο Μανώλη από πέντε μέλη της προσωρινής διοικούσας που απευθυνόταν στα Σωματεία και ανέφερε πως το ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι σε ισχύ. Στο τελείωμα του mail αναφερόταν η λέξη «Κασσάνδρες» και παίρνοντας το λόγο ο Μάριος Ηλιόπουλος είπε πως όλοι γνωρίζουν ποιανού έκφραση είναι η συγκεκριμένη.
  • Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος από τη λέσχη της Καλαμάτας ο οποίος θα κατέβει και υποψήφιος είπε πως θα κοιτάξει το ασφαλιστήριο (καθώς  διατηρεί ασφαλιστικό γραφείο) και θα κάνει πρόταση και την προμήθεια θα την χαρίσει στην Ομοσπονδία
  • Ό Γιάννης Μεσημέρης δήλωσε πως οι αγωνιζόμενοι είναι ασφαλισμένοι. Εκείνη την ώρα ο  Μάριος Ηλιόπουλος του ζήτησε να υπογράψει έγγραφο του Νόμου 105 και να το δηλώνει, το οποίο φυσικά, δεν υπέγραψε…
  • Η Παναγιώτα Δελαγραμμάτικα αναφέρθηκε σε νομοθεσίες και στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο

  • Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ακούστηκε για…. λύκους που χαίρονται και πρόβατα που απολογούνται…

 

Οι αγώνες έχουν μεγάλη δυναμική και πολύ κόσμο που παρακολουθεί φανατικά...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης