Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Με την ανάβαση Διονύσου ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο 29-30 Μαρτίου το πανελλήνιο πρωτάθλημα Πολύ δυνατά αυτοκίνητα στο Διόνυσο…αναβάσεων, ένας θεσμός που συγκεντρώνει χιλιάδες θεατές και πολύ δυνατά αυτοκίνητα.

Φέτος το ενδιαφέρον δείχνει να είναι ιδιαίτερα αυξημένο καθώς έκαναν την εμφάνισή τους πολύ δυνατά αυτοκίνητα, γεγονός που έφερε και αρκετό κόσμο στο βουνό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Με νίκη ξεκίνησε το φετινό θεσμό ο πρωταθλητής αναβάσεων στη Formula Saloon Μάριος Ηλιόπουλος

 

Πρόβλημα αλλά νίκη

Στον αγώνα συμμετείχαν σχεδόν 90 οδηγοί οι οποίοι χωρίστηκαν σε έξι κατηγορίες. Ενιαίο, ιστορικά, A, N, E και Formula Salοon. Τα βλέμματα έπεσαν στην κατηγορία με τα πολύ δυνατά αγωνιστικά της Formula Saloon. Σε αυτή την κατηγορία ο συνήθης ύποπτος Μάριος Ηλιόπουλος χτύπησε και πάλι φέρνοντας το Ford Focus στην κορυφή συντρίβοντας μάλιστα το δικό του χρόνο (ανά ανέβασμα) κατά 3 δευτερόλεπτα!

Το αυτοκίνητο με το οποίο κατέκτησε πέρυσι τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος και επιμελείται ο Μελέτης Καρακετίδης άφησε δεύτερη την Lamborghini Huracan του «Samino», ξεπερνώντας ακόμα και τα προβλήματα στο πρώτο σκέλος.

Εντυπωσιακή η Lamborghini Huracan του Σάμι Φάις που τερμάτισε στην δεύτερη θέση της FS...

 

Ξεπέρασε τις προσδοκίες…

Μιλώντας στο zougla.gr ο νικητής του αγώνα και της Formula Saloon τόνισε χαρακτηριστικά: «Στο πρώτο Ο Μάριο ξεπέρασε τον ευατό του…σκέλος είχαμε μία άτυχη στιγμή καθώς έσπασε ο κεντρικός άξονας της μετάδοσης, 1,5 χλμ. πριν τον τερματισμό. Στο δεύτερο σκέλος η απόδοση ήταν έξω από τις προσδοκίες μας.

Το αποτέλεσμα το έφερε η ψυχή που ουσιαστικά συνέτριψε για 3 δευτερόλεπτα το προηγούμενο ρεκόρ φτάνοντας μάλιστα μέση ωριαία  ταχύτητας σχεδόν τα 146 χλμ./ωρα. Να τονίσω επίσης κάτι πολύ σημαντικό που αφορά στην εμφάνιση του Σάμι Φάις μετά από πολλά χρόνια με μία υπέροχη Lamborghini».

Τα βλέμματα μιλούν από μόνα τους. Ο Μάριος Ηλιόπουλος (αριστερά) με τον μηχανικό του Μελέτη Καρακετίδη...

 

Πολύ δυνατή η Formula Saloon

Την δεύτερη θέση στη FS κατέκτησε ο Samino με Lamborghini Huracan ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Σολδάτος με Ford Fiesta. Στην κατηγορία Ν το βάθρο συμπλήρωσαν οι Παναγιώτης Κύρκος, «Αμερικάνος» και Διονύσης Γιαννούλης.

Η επανεμφάνιση του Μιχάλη Ευθυμίου συνοδεύτηκε με νίκη στην κατηγορία Α

 

Οι νικητές ανά κατηγορία

Στην Α, η επανεμφάνιση του Μιχάλη Ευθυμίου συνοδεύτηκε με νίκη. Ακολούθησαν οι Ανδρέας Ντόφης και Βασίλης Ρέκκας.

Το βάθρο της κατηγορίας Ε, συμπλήρωσαν οι Τροβάς, Ντόφης και Βασιλειάδης και στα ιστορικά οι, Κατσαρός, Τσαλαματάς και Κατσίκας συμπλήρωσαν την τριάδα των ταχύτερων. Τέλος, στο Ενιαίο, Κουκέας, Γιαννίκος και Ρεμεντζής ανέβηκαν στο βάθρο.

 

Για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά κατηγορία πατήστε ΕΔΩ

 

Δείτε εικόνες από την ανάβαση Διονύσου… (πηγή: YouTube:elias rally)

 

 

 

Βάθρο για τον Σολδάτο στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία Formula Saloon

Ο Τροβάς ήταν ο νικητής στην κατηγορία Ε

 

Νίκη του Κουκέα στο Ενιαίο...

 

Βάθρο για τον Αμερικάνο στην κατηγορία Ν

 

Η Ferrari του Παναγιώτη Ηλιόπουλου

 

O Κατσαρός κέρδισε την κατηγορία των Ιστορικών...

 

Ο Γιάννης Κατσίκας ανέβηκε στο βάθρο των Ιστορικών

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης