Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 12 Νοεμβρίου 2014 ο γνωστός οδηγός αγώνων Στράτος Φωτεινέλης και έχοντας βιώσει τα όσα συνέβησαν στην ανάβαση Δερβενοχωρίων εξέδωσε επιστολή με αποδέκτη την Ομοσπονδία Αυτοκινήτου.

Με ένα… κατεβατό, το οποίο το zougla.gr δημοσίευσε αυτούσιο, επεσήμανε (πράγματα που διαβάσαμε Τι αναφέρει άραγε  το… λεξικό για την λέξη ξεφτίλα; και στο διαδίκτυο από πολλούς οδηγούς και θεατές) τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν στην πρωταθληματική ανάβαση. Διαβάζοντας την επιστολή και συνειδητοποιώντας πως με όλα όσα γράφτηκαν ο αγώνας μόνο κύρος δεν είχε, χρησιμοποιήσαμε για τίτλο μία πιο λαϊκή έκφραση όπως είναι η λέξη ξεφτίλα (Ο Φωτεινέλης… ξεφτίλισε την ομοσπονδία αυτοκινήτου). Άλλωστε η λέξη ξεφτίλα και σύμφωνα με το Βικιλεξικό σημαίνει: «Αυτό που παθαίνει κανείς όταν ξεφτιλίζεται. Η ολοκληρωτική απώλεια του κύρους, της αξιοπρέπειας».

Νέα επιστολή έπειτα από πιέσεις;
Παρόλ’ αυτά ο Στράτος Φωτεινέλης και προφανώς έχοντας δεχτεί πιέσεις από ανθρώπους του χώρου, μας έστειλε μία νέα επιστολή την οποία, από τη στιγμή που την υπογράφει, την δημοσιεύουμε χωρίς περικοπές. Το ζητούμενο πάντως και αυτό που μας κάνει είναι να αναρωτιόμαστε: Το άρθρο του zougla.gr και ο τίτλος του έχει τελικά μεγαλύτερη σημασία και αξία από το αν ο αγώνας ήταν σωστός αλλά και επικίνδυνος; Μήπως θα πρέπει κάποιοι (ξέρουν αυτοί ποιοι είναι) να βρουν τι πραγματικά φταίει για να μπορέσουν επιτέλους να διοργανώσουν αγώνες αρεστούς σε οδηγούς – αιμοδότες, και θεατές;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Στράτος Φωτεινέλης εξέφρασε την άποψή του για την ανάβαση Δερβενοχωρίων και όπως αποδείχτηκε σε κάπιους δεν άρεσε και πολύ...

Η δεύτερη επιστολή του Στράτου Φωτεινέλη

«Κύριοι, 

Επειδή πολύς λόγος έγινε σχετικά με την επιστολή μου, η οποία απευθυνόταν προς την Πρόεδρο και το Δ.Σ της Ε.Π.Α της Ο.Μ.Α.Ε., θα ήθελα να κάνω μία επισήμανση σε ότι αφορά τον τίτλο τον οποίο έθεσε με δική του ευθύνη στο zougla.gr ο γνωστός δημοσιογράφος κος Βασίλης Σαρημπαλίδης. Τόσο η σαραντάχρονη πορεία μου μέσα στο χώρο του αγωνιστικού αυτοκινήτου, όσο και η εικοσιπεντάχρονη εμπλοκή μου με τον χώρο των media (TV και RADIO) και σεβόμενος απόλυτα κάθε αρχή του motosport στη χώρα μου, σε καμία περίπτωση δεν συμφωνώ με τον τίτλο που δόθηκε στη συγκεκριμένη επιστολή  «Ο ΦΩΤΕΙΝΕΛΛΗΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΗΝ Ο.Μ.Α.Ε».
Η Ο.Μ.Α.Ε αποτελεί θεσμό   και σε καμία περίπτωση ουδείς δικαιούται με μία επιστολή του να ξεφτιλίζει την Ο.Μ.Α.Ε. Η επιστολή σαν σκοπό είχε να επισημάνει τις σοβαρές παραλείψεις οι οποίες υπήρξαν κατά την άποψη του υπογράφοντα στην ανάβαση Δερβενοχωρίων, για την οποία πήρα και την σχετική απάντηση από τον Διευθυντή της Ε.Π.Α κο Νίκο Παπασταθόπουλο,  ο οποίος ήταν και αλυτάρχης του αγώνα και προς τιμήν του δεν έφερε καμία αντίρρηση για τα γραφόμενά μου. Φυσικά καλό θα είναι και νομίζω ότι αυτή είναι η ουσία, το να μην μας ενοχλεί μόνο το γιατί πήρε τόσο μεγάλη δημοσιότητα μία επιστολή η οποία κατά την άποψή μου έλεγε αλήθειες και να ενοχλεί γιατί δημοσιεύθηκε σε ένα μέσο τόσο ευρείας ανταπόκρισης. Πολλές φορές εμείς οι άνθρωποι, δυστυχώς, βλέπουμε το δέντρο αλλά χάνουμε το δάσος».


Επί του θέματος θα επανέλθουμε…

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης