Κάτω από τον Παρθενώνα, το Σάββατο το πρωί (4 Ιουνίου) θα συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου για να παρακολουθήσει την εκκίνηση του Ιστορικού Ράλι Ακρόπολις 2022. Για το διήμερο αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή 115 πληρώματα. Τα 102 πληρώματα συμμετέχουν με αυτοκίνητα ενώ υπάρχουν και 13 αναβάτες.

Από τα 102 τα 36 πληρώματα είναι της κατηγορίας Sporting και τέσσερα της κατηγορίας Legends . Αυτές οι δύο κατηγορίες θα συμμετάσχουν στις 11 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα (έξι το Σάββατο 4/6 και πέντε την Κυριακή 5/6), που έχουν συνολικό μήκος 149,61 χιλιομέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον αγώνα Regularity θα διαγωνιστούν 62 πληρώματα αυτοκινήτων και 13 αναβάτες μοτοσικλετών. Μεταξύ των πρώτων περιλαμβάνονται και 8 πληρώματα από το εξωτερικό, καθώς οι αγωνιζόμενοι θα καλύψουν 18 ΕΔΑ – δέκα την πρώτη ημέρα και οκτώ τη δεύτερη.

Τα πληρώματα που θα τερματίσουν την πρώτη ημέρα θα διανυκτερεύσουν το βράδυ του Σαββάτου 4/6 στην Ιτέα. Πριν όμως φτάσουν στο πάρκ φερμέ της Ιτέας οι κατηγορίες Sporting και Legends, θα κάνουν μια νυχτερινή δοκιμασία (στην ΕΔ «Καρούτες». Η κατηγορία Regularity θα κάνει τη διαδρομή περιμετρικά της πόλης της Φωκίδας .
Το τερματισμός του αγώνα θα γίνει στις 19.00 το απόγευμα της Κυριακής (5/6)  στο Ζάππειο Μέγαρο της Αθήνας θα είναι κοινός για όλους τους αγωνιζόμενους του Ιστορικού Ράλι Ακρόπολις 2022.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης