Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Έπειτα από διαδοχικές συναντήσεις στο «Διαδρόμιο» και στην πίστα της Χαλκίδας, στην περιοχή ΠΕΪ Δοκού, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar μεταφέρεται στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, όπου η πλειονότητα των αγωνιζομένων θα βρεθεί για πρώτη φορά. Η δεύτερη αγωνιστική συνάντηση της χρονιάς είναι προγραμματισμένη για τις 9-10 Απριλίου στην πίστα Dirt Park, στην περιοχή Χαλανδρίτσα στην Πάτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αγωνιστική δράση ξεκινάει την Κυριακή 10/4 από τις 10:00 και η είσοδος στην πίστα Dirt Park είναι ελεύθερη για τους θεατές, υπό την προϋπόθεση ότι φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων της ΓΓΑ. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar – EKO Racing Dirt Games, το «παρών» θα δηλώσουν 14 συμμετέχοντες. Υπάρχουν κάποιες απουσίες αλλά δικαιολογούνται, αφού ο θεσμός έχει ανακοινώσει ότι στη συνολική ετήσια βαθμολογία θα προσμετρήσουν οι έξι από τους επτά προγραμματισμένους αγώνες.

Στην κατηγορία των Crosscar 600 κ.εκ. κάθε πρόβλεψη ως προς το αποτέλεσμα ενδέχεται να είναι άστοχη, καθώς μεταξύ των 11 αγωνιζομένων υπάρχουν οδηγοί που έχουν δείξει πως η ατομική χρονομέτρηση τους ταιριάζει. Σαφώς ο νικητής του πρώτου αγώνα στο «Διαδρόμιο», Γιάννης Χεκιμιάν (Speedcar Xtrem), στοχεύει στο να διπλασιάσει τις νίκες του, ενώ είναι λάθος από την εξίσωση να βγει ο περσινός πρωταθλητής Κωνσταντίνος Τακιδέλλης (Yacar Sport), ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Την ίδια ώρα, οι Νίκος Θωμά (Semog Bravo Sport), Γιάννης Ρέγγος (Kosvar 600), Μιχάλης Τακιδέλλης (Yacar Sport), Μιχάλης Δημούσης (Semog Trophy) και DPAL (Semog Bravo Sport) αναμένεται και πάλι να κυνηγήσουν με κάθε τρόπο τη νίκη. 

Παρόντες στην πίστα της Χαλανδρίτσας θα είναι και οι Νίκος Κούλης (Speedcar Xtrem), Παναγιώτης Λάτσης (Speedcar Xtrem), Θεόδωρος Μυλωνάκος (Speedcar Xtrem) και Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος (Speedcar Xtrem) με στόχο ένα καλό αποτέλεσμα, που θα τους βοηθήσει στη συνέχεια του θεσμού. 
Το δικό τους χρώμα στον αγώνα της Πάτρας θα δώσουν και τρία αγωνιστικά αυτοκίνητα, με στόχο να πετύχουν αξιόλογες επιδόσεις. Στην κατηγορία 1.601-2.000 κ.εκ. ο Παναγιώτης Λαμπρόπουλος θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι ενός Subaru Impreza 555, ο Βασίλης Λάτσης θα συμμετάσχει με Citroën Saxo στα 1.401-1600 κ.εκ. και ο Δημήτρης Σταυρόπουλος θα τρέξει με ένα Toyota Yaris στην κατηγορία έως 1.400 κ.εκ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ευθύνη διεξαγωγής του αγώνα έχουν τα Αθλητικά Σωματεία Φίλοι Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Πάτρας (ΦΙΛΜΠΑ) και ΑΣΜΑ Πατρών.
Τα ΕΚΟ Racing Dirt Games «τρέχουν» με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και δοκιμάζουν την τύχη στη Betsson. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin και χορηγός επικοινωνίας το περιοδικό 4Tροχοί. Όλοι οι αγώνες του θεσμού καλύπτονται τηλεοπτικά από την COSMOTE TV.

       

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης