Του Π. Χαλάτση

Στα τρία μη χρονομετρημένα δοκιμαστικά ο Max Verstappen γκρίνιαζε γιατί το μονοθέσιο του δεν είχε καλή πρόσφυση. Όμως το απόγευμα, στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά για την Pole Position ο Ολλανδός έκανε τον καλύτερο χρόνο και ξεχάστηκαν όλα. Από τις γκρίνιες και τα παράπονα περάσαμε στις αγκαλιές και τις υψωμένες γροθιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την πρώτη του προσπάθεια ο Verstappen «έγραψε» 1:14.869 και εκεί σταμάτησαν όλα. Άριστοι ήταν οι δύο οδηγοί της McLaren, Oscar Piastri και Lando Norris που έκαναν το 2-3.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέταρτο καλύτερο χρόνο έκανε ο Μονεγάσκος. Το κακό είναι ότι οι δύο οδηγοί της Ferrari δεν τα πήγαν καλά όπως έκανε -τουλάχιστον ο Leclerc- στα ανεπίσημα δοκιμαστικά.

Απογοήτευση για τους δεκάδες χιλιάδες Ιταλούς που είχαν στηθεί από το πρωί στις κερκίδες και περίμεναν να δουν κάτι καλύτερο από την ομάδα τους.

Η Ίμολα έχει μήκος 4.909 μέτρα, αποτελείται από 19 στροφές και διαθέτει μόλις μία ζώνη DRS. Στο Grand Prix της Κυριακής οι οδηγοί θα διανύσουν 63 γύρους δηλαδή θα καλύψουν 309.049 χιλιόμετρα.

Για τον αγώνα αυτό φέτος, η Pirelli επέλεξε τις τρεις πιο μαλακές γόμες της γκάμας της για στεγνό οδόστρωμα: C3 ως σκληρή, C4 ως μέση και C5 ως μαλακή. Είναι η πρώτη φορά που αυτή η τριάδα θα χρησιμοποιηθεί στην πίστα της Emilia. Ίδια επιλογή είχε γίνει και πέρυσι που ακυρώθηκε ο αγώνας. Το 2022, οι επιλεχθείσες γόμες ήταν C2, C3 και C4.

Ο αγώνας, αύριο Κυριακή,19 Μαΐου, θα ξεκινήσει στις 16.00 και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε απευθείας από τα συνδρομητικά κανάλια του Ant1+ και το F1 TV Pro. Όσοι δεν είστε συνδρομητές στον Ant1+ μπορείτε να δείτε τον αγώνα ετεροχρονισμένα από την ελεύθερη συχνότητα του Ant1 στις 16:45.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης