Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ο Φερνάντο Αλόνσο θα συνεχίσει να αγωνίζεται στη Formula 1 για λογαριασμό της Aston Martin, και την επόμενη σεζόν. Η ομάδα ανακοίνωσε χθες, ότι ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, υπέγραψε νέο συμβόλαιο σύμφωνα με το οποίο θα αγωνίζεται για λογαριασμό της ομάδας με έδρα το Silverstone, μέχρι και το 2026.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Alonso μετακόμισε στην Aston Martin από την Alpine στο τέλος του 2022 και τα δύο μέρη απόλαυσαν ένα δυνατό ξεκίνημα στη συνεργασία τους, συγκεντρώνοντας έξι θέσεις στο βάθρο στους πρώτους οκτώ αγώνες της περσινής σεζόν.

Στα σημαντικότερα επιτεύγματα της περσινής σεζόν,  ήταν οι τερματισμοί στις θέσεις P2 στο Μονακό, τον Καναδά και την Ολλανδία, καθώς ο Ισπανός βοήθησε την ομάδα να ανέβει από την έβδομη στην πέμπτη θέση της κατάταξης των κατασκευαστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά το 2024, η Aston Martin έχει πραγματοποιήσει ένα σταθερό αλλά μη θεαματικό ξεκίνημα, παραμένοντας στην πέμπτη θέση πίσω από τις Red Bull, Ferrari, McLaren και Mercedes.

Μετά την ανακοίνωση της μετακίνησης του Lewis Hamilton στη Ferrari για το 2025, υπήρξαν επίσης πολλές εικασίες σχετικά με το μέλλον του Alonso, αρχικά όσον αφορά το αν θα έτρεχε κι άλλη σεζόν στην F1 και, αν ναι, αν αυτό θα γινόταν με την Aston Martin.

Όμως και τα δύο αυτά ερωτήματα έχουν πλέον απαντηθεί.

Ο επικεφαλής της ομάδας της Aston Martin, Mike Krack, δήλωσε σχετικά με την ανακοίνωση: “Η εξασφάλιση του μακροπρόθεσμου μέλλοντος του Fernando με την Aston Martin Aramco είναι φανταστικά νέα. Έχουμε οικοδομήσει μια ισχυρή σχέση συνεργασίας τους τελευταίους 18 μήνες και μοιραζόμαστε την ίδια αποφασιστικότητα να δούμε αυτό το έργο να πετυχαίνει”.

Ο Fernando Alonso δήλωσε: «Είχαν ειπωθεί και γραφτεί πολλά για το μέλλον μου στη Formula 1 τους τελευταίους μήνες, αλλά πλέον είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι είμαι εδώ για να μείνω με την Aston Martin Aramco, υπογράφοντας νέα πολυετή συμφωνία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης