Του Περικλή χαλάτση

Στα 30 χρόνια της F1 όλες οι εκκινήσεις των Grand Prix γίνονταν την Κυριακή. Φέτος τα δύο πρώτα Grand Prix, στο Bahrain (Sakhir) αλλά και στη Saudi Arabia (Jeddah) δεν θα γίνουν Κυριακή αλλά Σάββατο. Στο Bahrain θα γίνει στις 2 Μαρτίου και στη Saudi Arabia στις 9 Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι τα Practice 1 και 2 θα γίνουν αύριο 29 Φεβρουαρίου. Το Practice 1 θα ξεκινήσει στις 13.30 ώρα Ελλάδος και το Practice 2  θα ξεκινήσει στις 17.00 (ώρα Ελλάδος).

Την Παρασκευή 1η Μαρτίου στις 14.30 (Ω.Ε) θα γίνει το Practice 3 και λίγες ώρες αργότερα την ίδια ημέρα στις 18.00 το απόγευμα (19.00 τοπική ώρα στο Bahrain) θα ξεκινήσει το Qualifying όπου ο πιο γρήγορος οδηγός θα πάρει τους πρώτους βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Σάββατο, 2 Μαρτίου, στις 17.00 (ώρα Ελλάδος) θα ξεκινήσει υπό το φως των προβολέων το πρώτο Grand Prix της F1 για το 2024. (Οι μεταδόσεις θα γίνουν από τον Ant1+ και την F1 TV Pro)

Η κατασκευή της πίστας στο Sakhir ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2002. Όπως και το Yas Marina Circuit στο Abu Dhabi το πρόβλημα στην κατασκευή ήταν η άμμος. Ο πρώτος αγώνας έγινε το 2004. Ο σχεδιασμός της πίστας έγινε από τον Hermann Tilke. Έχει μήκος 5.412 μέτρα και οι αγωνιζόμενοι θα καλύψουν σε 57 γύρους 308.238 χιλιόμετρα. Το ρεκόρ πίστας κατέχει από το 2005 ο Pedro de la Rosa με 1.31.447

Στο Bahrain οι ομάδες δεν ασχολούνται με το θέμα βροχή. Μπορεί οι πιθανότητες να βρέξει να είναι 1% όμως το πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν είναι ο δυνατός άνεμος που μεταφέρει την άμμο της ερήμου στην πίστα. Τα ελαστικά χάνουν την πρόσφυση και οι πιλότοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στα κρατήματα τους. Η θερμοκρασία την ώρα που θα ξεκινήσει ο αγώνας θα είναι 21 βαθμούς. Αύριο Πέμπτη οι άνεμοι θα έχουν ταχύτητα 38 χλμ. Την Παρασκευή οι άνεμοι μειώνονται στα 31 χλμ/ώρα και σύμφωνα με τις προβλέψεις το Σάββατο η ταχύτητα των ανέμων θα είναι μόλις 11 χλμ. Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες δεν θα προβληματισθούν για μεταφορά της άμμου στην πίστα οπότε θα δούμε έναν καθαρό αγώνα.

Το Σάββατο λοιπόν και όχι την Κυριακή θα γίνει ο αγώνας λόγω της θρησκευτικής εορτής των μουσουλμάνων. Ο Charles Leclerc ολοκλήρωσε τις δοκιμές του με την Ferrari SF-24 και δείχνει να έχει βρει το ρυθμό του.

Το ίδιο δυνατός δείχνει ο Max Verstappen ενώ στα δοκιμαστικά που έγιναν την περασμένη εβδομάδα καλή εμφάνιση έκανε ο Yuki Tsunoda της Visa Cash App RB.

Προς το παρόν ο Βρετανός πιλότος της Mercedes Lewis Hamilton το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κάνει την Παρασκευή καλύτερο χρόνο από τον George Russell που μάλλον οι σχέσεις τους δεν βρίσκονται και στα καλύτερα τους.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης