Του Λουκά Παπαλάμπρου

Κανείς πρωτοεμφανιζόμενος οδηγός της Formula 1 δεν έχει τραβήξει το ενδιαφέρον σε τόσο μεγάλο βαθμό. Ο μπαμπάς του έχει γράψει ιστορία στο σπορ και το γεγονός ότι παραμένει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι μεγαλώνει κάθε μέρα και περισσότερο τον μύθο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Mick γνωρίζει πως όλοι θα τον συγκρίνουν με τον σπουδαίο Schumi. Η πίεση που ασκείται σε αυτό το παιδί είναι τεράστια. Ελάχιστοι θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν. Όλα τα φώτα είναι πάνω του, πριν ακόμη ξεκινήσει η σεζόν.

Οι δημοσιογράφοι τον ακολουθούν συνεχώς, η μητέρα του προσπαθεί να τον προστατέψει με κάθε τρόπο και η «δαιμόνια» Sabine Kehm, μάνατζερ και του πατέρα του, είναι εκεί για να τον καθοδηγεί με ασφάλεια, να του μάθει πώς να αποφεύγει τις κακοτοπιές και να συμπεριφέρεται στα media. Πέρυσι στέφθηκε πρωταθλητής στην F2.

Από τις δοκιμές του Μπαχρέιν, που ξεκινούν στις 12 Μαρτίου, ο Mick Schumacher θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι άξιος οδηγός. Πως βρίσκεται στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού με το σπαθί του και όχι με το επίθετο. Η Haas τού εμπιστεύτηκε ένα από τα δύο μονοθέσια, έχοντας τις ευλογίες και της Ferrari. Το θέμα είναι αν ο 21χρονος θα αντέξει ή θα σπάσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

30 χρόνια από το ντεμπούτο του Michael

H Sabine Kehm είναι ο "φύλακας άγγελος" του.

Η σεζόν είναι σημαδιακή για τον Mick. Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από τότε που ο μπαμπάς του έκανε πρεμιέρα στη Formula 1. O ίδιος έκανε λόγο για κάτι σπουδαίο, κάτι μοναδικό.

«Είναι ξεχωριστό να είσαι ένας από τους 20 οδηγούς που συμμετέχουν στην F1. Το ονειρεύομαι από παιδί και τώρα γίνεται πραγματικότητα. Ο πατέρας μου άρχισε να τρέχει σε αυτό το σπορ πριν 30 χρόνια. Αυτό το κάνει πιο ιδιαίτερο για μένα, συναισθηματικό και ταυτόχρονα πιο όμορφο» δήλωσε ο ίδιος.

Όσο για τον αν είναι έτοιμος για τη μεγάλη μέρα, απάντησε: «Αισθάνομαι πανέτοιμος. Στο 100%. Λόγω των περιορισμών δεν είχα όση επαφή ήθελα με την ομάδα, αλλά ανυπομονώ να μπω στο μονοθέσιο».

Θα το κάνει σε δύο μέρες, στην πίστα του Sakhir στο Μπαχρέιν, στο πλαίσιο της έναρξης των επίσημων δοκιμών, όπως και όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί.

Κυρίες και κύριοι, πάρτε θέση, η Formula 1 ξεκινά, με το όνομα Schumacher να επιστρέφει στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα.
 

Με ποιο νούμερο θα τρέχει στην F1 ο Mick Schumacher;

Συνέχισε να παλεύεις, Michael

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης