Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Για δεύτερο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο, η Formula 1 θα φιλοξενηθεί στην πίστα του Sakhir στο Μπαχρέιν. Πρόκειται για τον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς, με τους τίτλους σε κατασκευαστές και οδηγούς να έχουν κριθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Grand Prix θα πραγματοποιηθεί λίγες μέρες μετά το τρομακτικό ατύχημα του Romain Grosjean, ο οποίος ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του και αναρρώνει εκτός νοσοκομείου. Τη θέση του στο μονοθέσιο της Haas θα πάρει ο Pietro Fittipaldi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ενδιαφέρον στρέφεται στη Mercedes και τον teammate του Valtteri Bottas. Ο Lewis Hamilton βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί. Την W11 του Βρετανού θα οδηγήσει ο George Russel.

Η απουσία του Hamilton δίνει το δικαίωμα στους υπόλοιπους να ονειρεύονται την πρώτη θέση του βάθρου. Bottas και Verstappen αναμένεται να δώσουν πολύ μεγάλη μάχη, ωστόσο όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα στον Russel. Ο νεαρός έχει την ευκαιρία να αποδείξει πόσο ταλαντούχος είναι και να διεκδικήσει ακόμα και τη νίκη, αφού θα έχει στα χέρια του το κορυφαίο μονοθέσιο του grid.

Οι ώρες διεξαγωγής των κατατακτήριων και του αγώνα μεταφέρονται αργά το απόγευμα και θα γίνουν υπό το φως των προβολεών. Η χάραξη της πίστας θα έχει αναθεωρημένη μορφή, με πιο μεγάλες ευθείες και γρήγορες καμπές, γεγονός που θα επιτρέψει στους οδηγούς να κάνουν τρομερούς χρόνους.

Το πρόγραμμα του GP Sakhir

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP1): 15:30 – 17:00
Ελεύθερες δοκιμές (FP2): 19:30 – 21:00

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP3): 16:00 – 17:00
Κατατακτήριες: 19:00 – 20:00

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου
Αγώνας : 19:10

Το Cosmote Sports5 θα μεταδώσει ζωντανά όλες τις διαδικασίες. H ΕΡΤ θα προβάλει κανονικά τον αγώνα μέσω της ERT1.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης