Στο πλαίσιο του Grand Prix της Γερμανίας, η Mercedes AMG Petronas πραγματοποίησε ένα ξεχωριστό event, βάζοντας τους Nico Rosberg, Nico Hulkenberg και Pascal Wehrlein να οδηγήσουν ισάριθμα ιστορικά μονοθέσια.

Ο Rosberg κάθισε στο cockpit της McLaren MP4/13 του 1998, ο Hulkenberg σε αυτό της Mercedes-Benz W25 του 1934 και ο Wehrlein σε αυτό της Mercedes-Benz W196 του 1954. Το πιο εύκολο έργο είχε ο πρώτος, καθώς παρότι το μονοθέσιο απέχει έτη φωτός από τα σημερινά από πλευράς τεχνολογίας, διαθέτει σχετικά σύγχρονες προδιαγραφές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιθέτως, οι νεότεροι Γερμανοί πιλότοι χρειάστηκαν αρκετό χρόνο για να συνηθίσουν τα ιστορικά οχήματα, με τη βρεγμένη διαδρομή του Hockenheimring να κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα. Η W196 θαρρείς και ήταν «διαστημόπλοιο» στα χέρια του Wehrlein, καθώς είχε μηχανικό κιβώτιο και συμβατικό συμπλέκτη, ενώ η W25 ήταν τόσο «αρχαία» που δεν διέθετε ούτε ζώνη ασφαλείας, ούτε πλαϊνές πόρτες!

Ωστόσο, ο οδηγός της Sahara Force India το διασκέδασε περισσότερο από όλους, ντριφτάροντας στο βρεγμένο και ψάχοντας συνεχώς να βρει πρόσφυση.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης