Στο πλαίσιο της αθλητικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις Φιλιππίνες, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού παρουσίασε το νέο κράνος που θα φορούν οι οδηγοί της F1 από την επόμενη σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφεραν τα ανώτερα στελέχη της FIA, ο καινοτόμος του σχεδιασμός είναι αποτέλεσμα έρευνας και ανάπτυξης διάρκειας 10 ετών! Το κράνος προσφέρει απίστευτα επίπεδα ασφάλειας στον οδηγό, περιλαμβάνει προηγμένη βαλλιστική προστασία και διακρίνεται για την αυξημένη απορρόφηση ενέργειας.

Έχει κατασκευαστεί με τις πιο σύγχρονες μεθόδους και τα αυστηρότερα κριτήρια, το κέλυφος καλύπτεται από συνθετικά υλικά νέας γενιάς και παρότι είναι πιο λεπτό και ελαφρύ, εξασφαλίζει πρωτοφανή επίπεδα αντοχής κάτω από ακραίες συνθήκες και σε θερμοκρασίες που φθάνουν τους 790 βαθμούς Κελσίου!  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χάρη στη βαλλιστική προστασία, είναι αδύνατον να διαπεράσει το κέλυφος οποιοδήποτε θραύσμα ή αντικείμενο. Το κράνος εξελίχθηκε σε συνεργασία με τους κορυφαίους κατασκευαστές κρανών της F1, Stilo, Bell Racing, Schuberth και Arai.

Άμεσα, θα ξεκινήσει το επόμενο στάδιο ανάπτυξης του κράνους, το οποίο αφορά τo σχήμα του, ώστε να είναι τέλεια προσαρμοσμένο πάνω στο κεφάλι του οδηγού και φυσικά το σχέδιο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης