Ανακουφισμένοι με την ακύρωση του GP Αυστραλίας οι οδηγοί

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020, 09:46
Ανακουφισμένοι με την ακύρωση του GP Αυστραλίας οι οδηγοί

Μετά την επιβεβαίωση ότι ένα μέλος της McLaren βρέθηκε θετικό στον ιό COVID-19, Formula 1, FIA και AGPC (Australian Grand Prix Corporation) συγκάλεσαν έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή των επικεφαλής των ομάδων.

Η πλειοψηφία αποφάσισε τη ματαίωση του πρώτου GP της σεζόν, ενώ δεν αποκλείεται το ίδιο να συμβεί και με τους επόμενους αγώνες σε Μπαχρέιν και Βιετνάμ, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Οι οδηγοί ανακουφίστηκαν με την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και των αρμόδιων φορέων, λέγοντας πως η υγεία και η ασφάλεια των εμπλεκομένων, των οικογενειών τους και της ευρύτερης κοινότητας έχει προτεραιότητα αυτή την στιγμή.

«Είμαι στεναχωρημένος που δεν θα μπορέσω να τρέξω στο σπίτι μου, αλλά αυτή ήταν μία σωστή απόφαση. Αυτό που συμβαίνει είναι απερίγραπτο. Συγγνώμη σε όλους τους fans» είπε ο Daniel Ricciardo.

«Όλοι θέλαμε να μπούμε στα μονοθέσια και να τρέξουμε. Ξέρω ότι είναι απογοητευτικό για κάποιους, αλλά η υγεία προέχει. Ακολουθήστε όλοι τις οδηγίες και μείνετε ασφαλείς» σημείωσε ο Lewis Hamilton.

«Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα για να μπούμε στα μονοθέσια. Ανυπομονούσαμε να αγωνιστούμε, αλλά αυτή ήταν η πιο ορθή απόφαση. Η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα. Να προσέχετε» σχολίασε ο Charles Leclerc.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020, 09:51