Καμία διάθεση να εξεταστεί περαιτέρω ο νεαρός οδηγός της Red Bull Racing δεν έχουν οι πρωταθλητές της F1, καθώς απέσυραν την καταγγελία που είχαν κάνει προς τη FIA.

Αμέσως μετά το Grand Prix της Ιαπωνίας, η Mercedes AMG Petronas προχώρησε σε επίσημη διαμαρτυρία προς την Παγκόσμια Ομοσπονδία, κατηγορώντας τον Max Verstappen για την αγωνιστική του συμπεριφορά και πιο συγκεκριμένα για την κίνηση που έκανε στον προτελευταίο γύρο, όταν προσπάθησε να τον περάσει ο Lewis Hamilton.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως σημείωνε η FIA στη σχετική ανακοίνωση: «Κατατέθηκε επίσημη διαμαρτυρία από τη Mercedes AMG Petronas F1 Team, για το μονοθέσιο 33 που οδηγεί ο Max Verstappen της Red Bull Racing, αναφέροντας πως παρέβη το άρθρο 27.5 των αγωνιστικών κανονισμών της F1,  οδηγώντας επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να οδηγήσει το αυτοκίνητο 44 ώστε να ακολουθήσει γραμμή αποφυγής σύγκρουσης στη στροφή 16».

Λίγο αργότερα όμως, οι πρωταθλητές του 2016 απέσυραν την καταγγελία, έπειτα και από παρέμβαση του Hamilton, ο οποίος ζήτησε το θέμα να τελειώσει άμεσα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μόλις έμαθα ότι η ομάδα κατέθεσε διαμαρτυρία, τους είπα ότι εμείς δεν λειτουργούμε με αυτόν τον τρόπο. Είμαστε πρωταθλητές. Ο Max οδήγησε καλά και το θέμα θεωρείται λήξαν. Προχωράμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης