Σε έναν αγώνα που τα είχε όλα (βροχή, εγκαταλείψεις, ατυχήματα, κόκκινη σημαία), ο Max Verstappen σημείωσε την πρώτη του νίκη τη φετινή σεζόν, ο Lewis Hamilton κατάφερε να επανέλθει μετά το λάθος που έκανε στο μέσο του GP και ο Lando Norris έκανε μια εμφάνιση που ισοδυναμεί με θρίαμβο.

Αυτοί οι τρεις ανέβηκαν στο βάθρο, με τους Leclerc και Sainz να φέρνουν τη Ferrari στις θέσεις 4 και 5.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Grand Prix της Emilia Romagna, απεδείχθη πως η σεζόν θα έχει ξεκάθαρα δύο πρωταγωνιστές. Τους Verstappen και Hamilton. Όσο για τους team-mates τους σε Red Bull Racing και Mercedes, δείχνουν ότι δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος του πρωταθλητισμού, αν και έχουν τα ταχύτερα μονοθέσια του grid.

Τη δεκάδα στο ιστορικό circuit της Imola συμπλήρωσαν οι Ricciardo (McLaren), Stroll (Aston Martin), Gasly (AlphaTauri), Raikkonen (Alfa Romeo) και Ocon (Alpine).

Όσον αφορά στη βαθμολογία, μετά από δύο αγώνες προηγείται ο Hamilton με μόλις έναν βαθμό διαφορά από τον Verstappen. Τους ακολουθεί ο Norris και λίγο πιο πίσω είναι ο Leclerc.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους κατασκευαστές, Mercedes και Red Bull προηγούνται, ενώ για την τρίτη θέση θα δοθεί μάχη μεταξύ McLaren και Ferrari.

Το τρίτο Grand Prix της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί στην πίστα του Portimao στην Πορτογαλία το τριήμερο του Πάσχα (30 Απριλίου – 2 Μαΐου).

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο ιταλικό GP

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης