Το νέο πρωτάθλημα της Formula 1 ξεκινά το επόμενο Σαββατοκύριακο από την Μελβούρνη (14-15 Μαρτίου), με τον Fernando Alonso να μένει τελικά εκτός grid.

Οι γιατροί που τον εξέτασαν έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι με την κατάσταση της υγείας του, αλλά αρνήθηκαν να δώσουν την έγκριση για συμμετοχή στον αγώνα, παρότι ο ίδιος αισθανόταν πολύ καλά και η ομάδα θεωρούσε πως δεν θα υπάρξει κανένα θέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι γιατροί, μετά τη διάσειση που έπαθε στο ατύχημα των δοκιμών της 22ης Φεβρουαρίου, συνέστησαν στον Alonso να περιορίσει τους εξωτερικούς παράγοντες ρίσκου που θα μπορούσαν να του επιφέρουν άλλη μια διάσειση τόσο σύντομα. Αυτή είναι μια συνήθη ιατρική πρακτική θεραπείας αθλητών μετά από διάσειση και γίνεται για να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες ενός δεύτερου συνδρόμου πρόσκρουσης. Έτσι, οι γιατροί αποφάσισαν να μην αγωνιστεί στο επικείμενο Αυστραλιανό Grand Prix», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της McLaren.

Tη θέση του Alonso στο Grand Prix της Μελβούρνης θα πάρει ο Kevin Magnussen, με τον 33χρονο Ισπανό να επιστρέφει σε αγωνιστική δράση, στο δεύτερο GP της σεζόν, στη Μαλαισία (28-29 Μαρτίου), αν φυσικά το επιτρέψουν οι γιατροί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης