Παρότι η εφετινή χρονιά ξεκίνησε με πολλά όνειρα, τα αποτελέσματα στους έξι πρώτους αγώνες της σεζόν έχουν απογοητεύσει τους φίλους της Ferrari. Οι Kimi Raikkonen και Sebastian Vettel βρίσκονται στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα, στη βαθμολογία των οδηγών, χωρίς να έχουν πάρει ούτε μία νίκη μέχρι στιγμής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Μονακό δεν κατάφεραν να ανέβουν ούτε στο βάθρο, με τον Φιλανδό να εγκαταλείπει έπειτα από επαφή με τις μπαριέρες. Αν και οι περισσότεροι ανέμεναν από τη Ferrari να ανεβάσει την απόδοσή της στα δύο τελευταία GP, είδαμε τη Red Bull να απειλεί ευθέως τη Mercedes, δείχνοντας εντυπωσιακά σημάδια προόδου.

Για την ιταλική ομάδα ο τίτλος απομακρύνεται για άλλη μία σεζόν από νωρίς, ωστόσο ο Maurizio Arrivabene δεν εγκαταλείπει τα όπλα. Το αφεντικό της Scuderia πιστεύει ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα και όλα θα ανατραπούν στη συνέχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε καμία περίπτωση δεν εγκαταλείπουμε. Αυτό το πρωτάθλημα θα είναι πολύ ενδιαφέρον. Είδατε τι έγινε στο Μονακό. Ο Hamilton επιστρέφει και αυτό πρέπει να κάνουμε και εμείς. Να συγκεντρωθούμε, να μείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας και να κοιτάξουμε τους επόμενους αγώνες. Μας λείπει μόνο η πρώτη θέση του βάθρου. Στην αρχή της σεζόν λέγαμε… ξέρετε καλά! Δεν θέλω να βρω δικαιολογίες. Γνωρίζουμε πού είναι το πρόβλημα και πρέπει να το διορθώσουμε» δήλωσε ο επικεφαλής της Ferrari.

Ο Arrivabene το πιστεύει ακόμα και έτσι πρέπει, καθώς απομένουν 15 αγώνες. Το επόμενο GP θα φιλοξενηθεί στον Καναδά (10-12 Ιουνίου) και όλοι οι φίλοι της F1 περιμένουν να δουν μια μεγάλη μάχη μεταξύ Mercedes, Red Bull και, επιτέλους, Ferrari.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης