Ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών της γερμανικής ομάδας, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την κυριαρχία των μονοθεσίων της Mercedes στη Formula 1, αποχώρησε και επίσημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Paddy Lowe αποχαιρέτησε όλους τους συνεργάτες του στο Brackley, με τη Mercedes AMG Petronas να τον ευχαριστεί θερμά για την προσφορά του και τη σημαντική συμβολή του στην κατάκτηση των τριών συνεχόμενων παγκόσμιων πρωταθλημάτων. Όπως όλα δείχνουν, ο 54χρονος επιστρέφει στη Williams έπειτα από 23 χρόνια, αυτήν τη φορά ως εκτελεστικός διευθυντής. Από τη βρετανική ομάδα είχε ξεκινήσει την καριέρα του στη F1 ως επικεφαλής ηλεκτρονικών συστημάτων, κατακτώντας και έναν τίτλο το 1992 με τον Nigel Mansell.

Στις δηλώσεις του έπειτα από την ανακοίνωση της αποχώρησης, είπε: «Απόλαυσα πραγματικά αυτά τα 3,5 χρόνια στη Mercedes. Είχαμε μεγάλες επιτυχίες και εγώ συνεργάστηκα με μια απίστευτη ομάδα ανθρώπων. Εύχομαι ό,τι καλύτερο σε όλους. Ανυπομονώ για τη νέα πρόκληση της καριέρας μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά του, ο επικεφαλής της Mercedes F1, Toto Wolff, δήλωσε: «Ο Paddy έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία μας. Όλη η ομάδα τον ευχαριστεί πολύ. Η επιτυχία στη F1 δεν έχει να κάνει μόνο με ένα ή δύο άτομα αλλά με τη δύναμη και την τεχνική ικανότητα ενός οργανισμού. Έχουμε το ταλέντο να συνεχίσουμε την επιτυχία μας και σχεδιάζουμε να το αξιοποιήσουμε αυτό από το 2017 και μετά».

Αν ισχύουν οι φήμες, τη θέση του Lowe θα πάρει ο James Allison, ο οποίος είχε φύγει από τη Ferrari το περασμένο καλοκαίρι.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης