Θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους και θεαματικούς οδηγούς της F1. Σπάνια μιλάει, ακόμα πιο σπάνια χαμογελά και δεν διστάζει να ξεστομίσει διάφορα «γαλλικά» από την ενδοσυνεννόηση όταν κάτι πάει στραβά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναμφίβολα, ο Kimi Raikkonen είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο, λειτουργώντας στις περισσότερες περιπτώσεις με το ένστικτο. Τα δύο τελευταία όμως χρόνια, δεν έχει καταφέρει να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητες του και το τελευταίο συμβάν στο GP της Αυστρίας, φαίνεται πως έφερε γκρίνια στο στρατόπεδο της Ferrari.

Το τριήμερο στο Red Bull Ring, δεν πήγε καθόλου καλά για τον «Iceman». Στις κατατακτήριες ήρθε 18ος λόγω κακής συνεννόησης με τους μηχανικούς και στον αγώνα τέθηκε εκτός μάχης από τον πρώτο γύρο, έπειτα από την σύγκρουση με τον Alonso. O ίδιος εμφανίστηκε ξαφνιασμένος από την αντίδραση του μονοθεσίου, με τον αγωνιστικό διευθυντή να ρίχνει ουσιαστικά όλη την ευθύνη πάνω στον Kimi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, αμέσως μετά το τέλος του GP, ο Maurizio Arrivabene δήλωσε πως έχει δοθεί διορία στον Raikkonen για να αντιστρέψει το κλίμα και το αν θα παραμείνει στην ομάδα την επόμενη σεζόν εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο.

«Αυτή τη στιγμή είναι νωρίς για να πούμε κάτι. Υπάρχει μια διορία αλλά δεν πρόκειται να σας πω ποια είναι. Αυτό που θέλω είναι να μείνει συγκεντρωμένος και να δώσει το μέγιστο. Απόδοση σημαίνει πολλά πράγματα. Όπως το πόσο γρήγορος είναι, πως λειτουργεί, πώς μαζεύει βαθμούς, πως παλεύει για το βάθρο, το συναίσθημα που έχει με τον μηχανικό και πως συνεργάζεται μαζί του. Αυτά θέλω να δω. Μετά θα μιλήσω με τον πρόεδρο για να πάρουμε την τελική απόφαση», είπε ο Ιταλός, ο οποίος πιστεύει στον Φιλανδό και κάνει ότι μπορεί για να του δώσει κίνητρο.

Ελπίζουμε για το καλό του αθλήματος ο Kimi επιτέλους να αγχωθεί λίγο, να νιώσει το πάθος της ιταλικής ομάδας και να δείξει το πλούσιο ταλέντο του. Γιατί όπως είπε και ο Vettel, η Ferrari πλησιάζει σιγά σιγά την Mercedes. Οπότε θα χρειαστεί βοήθεια και από τον team-mate του.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης