Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η διακριτικότητα και ο σεβασμός τού είναι άγνωστες λέξεις. Προτιμά να κρίνει τους πάντες, να επιδεικνύει το τεράστιο εγώ του και να προσβάλλει αντιπάλους. Ουκ ολίγοι συναθλητές του έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα μαζί του. Ακόμα και ο Lewis Hamilton έχει βρεθεί στο στόχαστρό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Red Bull Racing και ειδικά ο επικεφαλής Christian Horner, αντί να τον συνετίσουν, τον «χαϊδεύουν», κάτι το οποίο τον εκτροχιάζει εντελώς.

Μετά την επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε η κυβέρνηση της Μογγολίας τόσο στην ομάδα όσο και στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, φαίνεται πως ήρθε η ώρα ο «θρύλος» της F1, το άτι των circuit, ο κορυφαίος όλων, να μπει στη θέση του – μαζί και όλοι αυτοί που τον υποστηρίζουν.

Βλέπετε, ο Max Verstappen αρέσκεται στο να χαρακτηρίζει τους άλλους οδηγούς «ηλίθιους», «ανάπηρους» και «Μογγόλους», όπως έκανε κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών στο πρόσφατο GP της Πορτογαλίας,  μέσω του team radio για τον Lance Stroll.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η FIA και οι αγωνοδίκες κωφεύουν εμπρός στα ρατσιστικά και απαξιωτικά σχόλιά του. Ωστόσο η κυβέρνηση της Μογγολίας έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας, ζητώντας την τιμωρία του Verstappen.

Την επιστολή υπέγραψε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Lundeg Purevsuren, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να εκφράζεται έτσι για ένα κράτος και τους πολίτες του κάποιος αθλητής. Επίσης εξέφρασε την απογοήτευσή του προς τον ιδιοκτήτη της Red Bull Racing, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολλανδός χρησιμοποιεί τη λέξη «Μογγόλος» για να προσβάλλει και να απαξιώνει αντιπάλους.

Το θέμα έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις, με τον υπουργό της Μογγολίας να κάνει λόγο προς τη FIA για απαράδεκτη συμπεριφορά μέσω της επανειλημμένης χρήσης ρατσιστικής και απαξιωτικής γλώσσας κατά εθνοτικών ομάδων. Παράλληλα επισήμανε ότι με βάση το προαναφερόμενο επεισόδιο αμφιβάλλει αν ανταποκρίνεται η αντιρατσιστική καμπάνια «We Race as One» της Formula 1 στην πραγματικότητα.

Πλέον το μπαλάκι είναι στα χέρια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα τοποθετηθεί.  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης