Στις αρχές του περασμένου μήνα, ο Jorge Lorenzo οδήγησε για πρώτη φορά στη ζωή του μονοθέσιο της Formula 1 και μάλιστα τη Mercedes W05, με την οποία στέφθηκε πρωταθλητής ο Lewis Hamilton το 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Monster Energy, χορηγός της Mercedes AMG Petronas και του Ισπανού αναβάτη, έδωσε στη δημοσιότητα το video από την προσπάθεια του Lorenzo στην πίστα του Silverstone. O τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP αρχικά έκανε δοκιμές στον εξομοιωτή προκειμένου να εξοικειωθεί με το μονοθέσιο και στη συνέχεια μπήκε στη W05.

Οι μηχανικοί και τα μέλη της Mercedes τον υποστήριξαν πλήρως, προσφέροντας τις πολύτιμες συμβουλές και οδηγίες στον Ισπανό. Η απόδοσή του ήταν αρκετά ανταγωνιστική, κάνοντας γύρο με τον γύρο όλο και ταχύτερους χρόνους, εντυπωσιάζοντας τους ανθρώπους των πρωταθλητών της F1.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Lorenzo δήλωσε ότι πραγματοποίησε ένα όνειρο ζωής και χαρακτήρισε μαγικό το μονοθέσιο, καθώς ακόμα και στις πιο αργές στροφές δείχνει τρεις φορές πιο γρήγορο από μια μοτοσικλέτα. «Είναι εκπληκτική η δύναμη και η ταχύτητα. Ακόμα και στα πιο αργά κομμάτια έχει απίστευτη πρόσφυση. Σε μια κλειστή στροφή βάζω πρώτη στη μοτοσικλέτα, ενώ με το μονοθέσιο είχα τρίτη σχέση στο κιβώτιο και κινούμουν με εντυπωσιακή ταχύτητα».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης