Σοκ στην ομάδα της McLaren Honda, καθώς το ιατρικό επιτελείο της F1 απαγόρευσε στον Fernando Alonso να λάβει μέρος στο αγώνα του Μπαχρέιν αυτό το Σαββατοκύριακο (2-3 Απριλίου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο Ισπανός οδηγός δεν πέρασε τα ιατρικά τεστ στα οποία υποβλήθηκε σήμερα το πρωί (Πέμπτη 31 Μαρτίου) και έτσι δεν θα συμμετάσχει στο Grand Prix. Οι γιατροί εξέτασαν εξονυχιστικά επί 90 λεπτά τον Alonso στο ιατρικό κέντρο της πίστας του Sakhir. Ο λόγος ήταν φυσικά το τρομακτικό ατύχημα που είχε στη Μελβούρνη πριν δύο εβδομάδες.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε πρόβλημα στο θώρακα και θα χρειαστεί να υποβληθεί εκ νέου σε εξετάσεις πριν το GP της Κίνας που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 17 Απριλίου. «Μετά το πέρας των σημερινών ιατρικών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στο ιατρικό κέντρο του Bahrain International Circuit, αποφασίστηκε ότι ο οδηγός της McLaren Honda, Fernando Alonso, δεν θα συμμετάσχει στο Grand Prix που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο. Έπειτα από σύγκριση που έγινε στις αξονικές τομογραφίες θώρακος, κρίθηκε ανεπαρκής και για λόγους ασφαλείας αποκλείστηκε από τον αγώνα», αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη θέση του Alonso στην πίστα του Sakhir θα πάρει ο δοκιμαστής και τρίτος οδηγός της βρετανικής ομάδας, Stoffel Vandoorne. Ο 24χρονος Βέλγος είναι πρωταθλητής στο GP2 και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην F1.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης