Ο Lance Stroll είναι ο εκλεκτός της Williams F1 για τη σεζόν 2017, λαμβάνοντας θέση δίπλα στον έμπειρο Valtteri Bottas ως δεύτερος οδηγός αγώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 18χρονος Καναδός θα αντικαταστήσει τον Felipe Massa, ο οποίος αποσύρεται από την ενεργό δράση στο τέλος της χρονιάς, έπειτα από 15 χρόνια καριέρας στη Formula 1. Η βρετανική ομάδα επέλεξε να επενδύσει πάνω σε έναν νεαρό, ταλαντούχο οδηγό, προσφέροντάς του μια μοναδική ευκαιρία.

Ο Stroll έχει κατακτήσει τον τίτλο τόσο στην ιταλική Formula 4 όσο και στην ευρωπαϊκή Formula 3. Βρίσκεται στην ομάδα της Williams από πέρυσι, λαμβάνοντας μέρος σε δοκιμές με προσομοιωτή αλλά και στην πίστα με το μονοθέσιο του 2014. Φυσικά, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, ο πάμπλουτος πατέρας του έχει πληρώσει ένα τεράστιο ποσό για να εξασφαλίσει στον γιο του συμβόλαιο στο κορυφαίο σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Williams αναφέρει πως ο μικρός έχει εντυπωσιάσει με το ταλέντο και την προσήλωση που δείχνει. Στην F3 ήταν ανίκητος και στο πρόγραμμα δοκιμών έδειξε ότι αξίζει μια θέση στη F1.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης