Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Από τα πλέον επίσημα χείλη του CEO του VW Group επιβεβαιώθηκαν οι φήμες πως Audi και Porsche θα μπουν ενεργά στην Formula 1 από το 2026. Η σημαντική αποκάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια ζωντανής συνέντευξης που πραγματοποιήθηκε στην επίσημη σελίδα του VW Group στο YouTube.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Herbert Diess ανέφερε πως οι αλλαγές κανόνων που σχεδιάζονται για το 2026 στο πρωτάθλημα της Formula 1, είναι η τέλεια ευκαιρία ώστε οι Audi και Porsche να λάβουν μέρος. Αντίθετα, η VW δεν θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, καθώς όπως δήλωσε, μία τέτοια κίνηση δεν θα ταίριαζε στο ύφος της μάρκας.

Τόσο η Porsche όσο και η Audi δεσμεύονται από σήμερα να είναι μέλος της κορυφαίας αυτοκινητιστικής οικογένειας από το 2026, όταν και οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα λειτουργούν με συνθετικό καύσιμο. Ο CEO του Ομίλου VW ανέφερε ότι χρειάζονται τρία έως τέσσερα χρόνια για να αναπτυχθεί ένας κινητήρας F1, επομένως έπρεπε να ληφθεί μια απόφαση νωρίτερα παρά αργότερα για να είναι έτοιμος για το 2026.

Όταν ρωτήθηκε γιατί επέλεξαν την Formula 1 και όχι κάποιο άλλο θεσμό, φαίνεται πως το κριτήριο ήταν η τεράστια θεαματικότητα του συγκεκριμένου πρωταθλήματος, που αυξάνεται συνεχώς τόσο στις Η.Π.Α. όσο και στην Ασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Diess είπε ότι το VW Group θα χρειάζονταν πέντε έως δέκα χρόνια για να ανταγωνιστεί για το πρωτάθλημα εάν Porsche και Audi είχαν ενταχθεί σε μια περίοδο χωρίς σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς. Ξεκινώντας όμως από το 2026, όταν τα αυτοκίνητα θα έχουν ολοκαίνουργιους κινητήρες, αυτός ο χρόνος εκμηδενίζεται. Και οι δύο μάρκες έχουν ξεκινήσει την ανάπτυξη κινητήρων, αλλά η απόφαση για το πώς θα εισέλθουν στην F1 δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν. Αναμένουμε να δούμε τις μελλοντικές συνεργασίες.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης