Η ανακοίνωση της συνεργασίας της ιταλικής ομάδας με τον Laurent Mekies, ανώτερο στέλεχος της FIA, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ανταγωνιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γάλλος μηχανικός είναι ουσιαστικά το Νο2 της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στο πρωτάθλημα της Formula 1, πίσω από τον Charlie Whiting. Κατέχει τη θέση του επικεφαλής ασφαλείας της FIA και αναπληρωτή αλυτάρχη στην F1.

Στην ομοσπονδία θα συνεχίζει να εργάζεται μέχρι τον Ιούνιο και από τον Σεπτέμβριο θα αναλάβει καθήκοντα στη Scuderia Ferrari.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μετακίνηση του Mekies δεν άρεσε στις υπόλοιπες ομάδες, καθώς θεωρούν ότι, η Ferrari θα έχει πρόσβαση στα δεδομένα όλων των μονοθεσίων. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Eric Boullier της McLaren, οι Ιταλοί δεν ακολούθησαν αυτό που είχαν συμφωνήσει πρόσφατα, δηλαδή να μην συνεργαστούν με κανέναν τεχνικό της FIA πριν περάσουν 12 μήνες από την παραίτηση ή απόλυσή του.

«Είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι. Όλες οι ομάδες είχαμε κάνει μία συμφωνία στο τελευταίο Strategy Group, που έλεγε ότι όποιος δουλεύει για τη FIA δεν μπορεί να εργαστεί σε καμία ομάδα μέσα σε 12 μήνες από την αποχώρησή του. Η Ferrari δεν τήρησε όσα συμφωνήσαμε και η FIA δεν έκανε το παραμικρό», δήλωσε ο Boullier.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης