Έτσι θα είναι τα μονοθέσια της F1 σε 10 χρόνια

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017, 17:01
Έτσι θα είναι τα μονοθέσια της F1 σε 10 χρόνια

Το όραμά της για το μέλλον της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού παρουσίασε η Renault Sport στην έκθεση της Σανγκάης.

Η τεχνολογία στη Formula 1 προχωρά με τόσο γρήγορους ρυθμούς, που τα μονοθέσια σε 10 χρόνια από τώρα θα θυμίζουν περισσότερο «διαστημικά» οχήματα. Στην κινεζική έκθεση, η γαλλική εταιρεία έδειξε πώς φαντάζεται τα οχήματα στα τέλη της επόμενης δεκαετίας, μέσω του R.S. 2027 Vision concept.

Το πρωτότυπο έχει ακραία σχεδίαση και εκπληκτική αεροδυναμική, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες που θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να χρησιμοποιηθούν και στα αυτοκίνητα παραγωγής. Διαθέτει σύστημα αυτόνομης οδήγησης, ώστε να μπορεί να κινείται μόνο του και με συγκεκριμένη ταχύτητα όταν βρίσκεται στην πίστα το safety car.

Επίσης, εξοπλίζεται με προηγμένο σύστημα επικοινωνίας προκειμένου να υπάρχει επαφή μεταξύ των πιλότων, ειδικά roll bars που ενεργοποιούνται αυτόματα σε περίπτωση ατυχήματος, LED φωτισμός παντού και κινητά αεροδυναμικά βοηθήματα, με το cock-pit να είναι κλειστό.

Το βάρος του μονοθεσίου είναι μόλις 600 κιλά. Τροφοδοτείται από υβριδικό power unit απόδοσης 1.340 ίππων, με τις μπαταρίες να είναι πιο ισχυρές και αξιόπιστες. Παράλληλα, εξοπλίζεται με σύστημα τετραδιεύθυνσης, νέας γενιάς τιμόνι και διάφορες ακόμη τεχνολογίες που θα εντυπωσιάσουν κοινό και fans της F1, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Renault. Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017, 17:25