Έτσι θα είναι τα μονοθέσια της F1 το 2021

Έτσι θα είναι τα μονοθέσια της F1 το 2021

Ακόμη καλύτερη αεροδυναμική, αυξημένη ταχύτητα, ολοκαίνουργιες ζάντες και νέο σχήμα. Από το 2021 τα μονοθέσια της Formula 1 θα αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό, με στόχο τη μείωση του κόστους για τις ομάδες και συγχρόνως τη βελτίωση του θεάματος στις πίστες.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία (FIA), ανακοίνωσε ότι στις 31 Οκτωβρίου θα οριστικοποιηθούν οι κανονισμοί που θα ισχύσουν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το 2021. Βέβαια, οι ιθύνοντες του σπορ έχουν καταλήξει στις αλλαγές που θα γίνουν, με το πρώτο μοντέλο κλίμακας 1:2 να μπαίνει στην αεροδυναμική σήραγγα για τις πρώτες δοκιμές.

Σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της F1, Pat Symonds, τα μονοθέσια θα έχουν τη μορφή του μοντέλου που βλέπουμε στις φωτογραφίες και το video.

Η σχεδίαση θα ολοκληρωθεί σταδιακά, καθώς εξελίσσονται οι πτέρυγες και τα sidepods. Το βέβαιο είναι ότι, τα μονοθέσια θα είναι πιο αεροδυναμικά και θα φέρουν μεγαλύτερους τροχούς, διαστάσεων 18 ιντσών.

Ο Symonds υποστήριξε πως τα αποτελέσματα των δοκιμών – έγιναν στην αεροδυναμική σήραγγα της Sauber στην Ελβετία – ήταν εξαιρετικά. Η απώλεια κάθετης δύναμης έπεσε από το 50% στο 10% και ο βαθμός διαταραχής στο μισό. Αυτό σημαίνει ότι τα μονοθέσια θα μπορούν να ακολουθούν το ένα το άλλο σε μικρή απόσταση χωρίς να επηρεάζονται τόσο έντονα από την επίδραση του ακάθαρτου αέρα. Έτσι, θα αυξηθούν οι προσπεράσεις και οι αγώνες θα έχουν περισσότερο ενδιαφέρον.

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019, 10:15