Την Κυριακή του Πάσχα 12 Απριλίου, θα διεξαχθεί στην πίστα της Σαγκάης ο τρίτος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος της F1, με τις Mercedes και Ferrari να είναι πανέτοιμες για μια ακόμα σπουδαία μονομαχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την μία πλευρά οι Lewis Hamilton – Nico Rosberg και από την άλλη οι Sebastian Vettel – Kimi Raikkonen. Οι Γερμανοί θέλουν να επιστρέψουν στην πρώτη θέση και οι Ιταλοί να αποδείξουν πως η νίκη του Vettel στην Μαλαισία, σήμαινε την αρχή της αντεπίθεσής τους.

Η υπέρ-σύγχρονη πίστα της Κίνας έχει μήκος 5.281 μέτρα και διαθέτει τη μεγαλύτερη ευθεία στο πρωτάθλημα, με τα μονοθέσια να αναπτύσσουν ταχύτητες άνω των 330 χλμ./ώρα. Επίσης και οι στροφές είναι αρκετά γρήγορες λόγω του μεγάλου πλάτους, οπότε όλοι ελπίζουμε πως θα απολαύσουμε έπειτα από πολύ καιρό ένα σπουδαίο αγώνα, με μάχες ρόδα με ρόδα, μεταξύ των τεσσάρων οδηγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Mercedes έχουν θορυβηθεί από την καθαρή νίκη της Ferrari στο προηγούμενο GP, με τον διευθυντή της ομάδας, Toto Wolff, να υπόσχεται μεγάλη βελτίωση στη Σαγκάη. Από την πλευρά της Ferrari, άπαντες περιμένουν από τον Raikkonen να δείξει το ταλέντο του, δημιουργώντας ένα ισχυρό δίδυμο με τον Vettel.

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις Red Bull και Williams. Στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής θα βγουν τα πρώτα συμπεράσματα για τη δυναμική των ομάδων σε αυτή την πίστα, με την Pirelli να τους έχει δώσει τη μέση (P Zero White) και μαλακή γόμα (P Zero Yellow).

Το πρόγραμμα του Grand Prix Κίνας

Παρασκευή 10/4
Ελεύθερες δοκιμές – 1ο σκέλος: 05:00 – 06:30GR (OTE TV)
Ελεύθερες δοκιμές – 2ο σκέλος: 09:00 – 10:30GR (OTE TV)

Σάββατο 11/4
Ελεύθερες δοκιμές: 07:00 – 08:00GR (OTE TV)
Κατατακτήριες δοκιμές: 10:00GR (OTE TV)

Κυριακή 12/4
Αγώνας: 09:00 (OTE TV) / Σε μαγνητοσκόπηση στον Alpha στις 17:00
  

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος
  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης