Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το απόλυτο 1-2 ολοκλήρωσε τον αγώνα της Ουγγαρίας η ομάδα της Ferrari η οποία κατάφερε να O Vettel με Ferrari κατέκτησε την 4η φετινή νίκη και την 46η στην καριέρα του…επιστρέψει στην κορυφή μετά από δύο σχεδόν μήνες.

Ταχύτερος όλων αναδείχτηκε ο Sebastian Vettel που ξεκίνησε από την πρώτη θέση και παρά τα μικροπροβλήματα που αντιμετώπισε με το τιμόνι του μονοθεσίου, δεν άφησε τους αντιπάλους του να χαμογελάσουν.

Πίσω του τερμάτισε ο Kimi Raikkonen που συνέχισε τις μέτριες εμφανίσεις καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση, κάτι που έχει καταφέρει να πετύχει φέτος ακόμα μία φορά (στο Μονακό).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Sebastian Vettel με Ferrari ήταν ο μεγάλος νικητής στο γκραν πρι της Ουγγαρίας και με τους βαθμούς που απέσπασε διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα

To 1-2 η Ferrari
Το αποτέλεσμα αυτό ήταν ότι καλύτερο για την ιταλική ομάδα που κέρδισε τον μέγιστο αριθμό πόντων και πλησίασε περισσότερο την Mercedes στον βαθμολογικό πίνακα.

Επιπλέον η 4η φετινή νίκη του Vettel τον απομάκρυνε ακόμα περισσότερο από τον Hamilton με τον οποίο… κονταροχτυπιούνται για την πρώτη θέση στην βαθμολογία των οδηγών. 

Λίγο μετά την εκκίνηση, τα δύο μονοθέσια της Ferrari έχουν διατηρήσει τις πρώτες θέσεις, ακολουθούν τα δύο Mercedes, ενώ τα δύο Red Bull έχουν αρχίσει την επίθεση

Εντολές για προσπεράσματα
Το βάθρο στο γκραν πρι της Ουγγαρίας συμπλήρωσε… τελικά ο Bottas o οποίος προσπέρασε τον Η Mercedes έδωσε εντολή να προσπεράσει ο Hamilton τον Bottas και μετά ο Bottas τον… HamiltonHamilton στα τελευταία μέτρα. Ο Φινλανδός είχε παραχωρήσει την 3η θέση στον ομόσταυλό του στον 47ο γύρο έπειτα από εντολή της ομάδας, όμως ο Βρετανός έδειξε ότι δεν μπορεί να προσπεράσει καμία Ferrari και τελικά και αυτός με τη σειρά του, δέχτηκε εντολή να αφήσει τον Bottas να τερματίσει μπροστά του…

Στην 5η θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Max Verstappen που σίγουρα θα μπορούσε να τα έχει πάει καλύτερα αν δεν δεχόταν ποινή 10 δευτερολέπτων από τους αγωνοδίκες. Αυτό συνέβη διότι ο πιλότος της Red Bull ακούμπησε λίγο μετά την εκκίνηση (σε ένα φρενάρισμα) τον ομόσταυλό του Daniel Ricciardo με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει και η κίνηση του αυτή θεωρήθηκε επικίνδυνη. 

O Max Verstappen τερμάτισε στην 5η θέση με Red Bull

Δύο θέσεις στη 10άδα
Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Alonso (McLaren), Sainz (Toro Rosso), Perez (Force India), Ocon (Force Καλές… διακοπέςIndia) και Vandoorne (McLaren).

Με τις δύο θέσεις που κατέκτησε στην βαθμολογούμενη δεκάδα η McLaren, σημείωσε το καλύτερο φετινό της αποτέλεσμα.

Ο επόμενος γύρος (12ος για φέτος) και μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, θα διεξαχθεί στις 27 Αυγούστου στην πίστα SPA του Βελγίου.

Για να δείτε την βαθμολογία των ομάδων πατήστε ΕΔΩ

Τα τελικά αποτελέσματα από το γκραν πρι της Ουγγαρίας

H βαθμολογία των οδηγών μετά το γκραν πρι της Ουγγαρίας

H βαθμολογία των κατασκευαστών μετά το γκραν πρι της Ουγγαρίας

H Mercedes παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα

Η Red Bull του Verstappen (δεξιά) μπλοκάρει στα φρένα και λίγο αργότερα ακουμπά την Red Bull του Ricciardo
Ο Daniel Ricciardo μόλις έχει... εγκαταλείψει. Το βλέμμα του πιλότου της Red Bull είναι σα να μιλά από μόνο του
Η στιγμή επαφής των δύο μονοθεσίων της Red Bull

Άτυχος ο Grosjean που εγκατέλειψε από λάθος των μηχανικών του που δεν κούμπωσαν καλά τον τροχό της HAAS

Στον 47ο γύρο ο Bottas άφησε τον Hamilton να περάσει...

O Alonso τερμάτισε στην 6η θέση και ευχήθηκε με τον δικό του εκκεντρικό τρόπο καλό καλοκαίρι!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης