Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας συναρπαστικός αγώνας Formula 1 πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία και είναι σίγουρο
O αγώνας της Μεγάλης Βρετανίας είχε πολλά απρόοπτα, προσπεράσεις και θέαμαπως όσοι τον παρακολούθησαν θα κάνουν καιρό να τον ξεχάσουν.

Μεγάλος νικητής αναδείχτηκε ο Vettel με Ferrari. Ο Γερμανός πιλότος ξεκίνησε πολύ δυνατά, προσπέρασε με το καλημέρα τον Hamilton και παρά τα όσο συνέβησαν κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Η νίκη αυτή αποδείχτηκε πολύ σημαντική για τον ίδιο, ο οποίος όχι μόνο παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα αλλά αύξησε την διαφορά του από τον Hamilton.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Ο Vettel κέρδισε τον αγώνα και διατήρησε την πρωτοπορία στη βαθμολογία του πρωταθλήματος...

Βάθρο για Hamilton – Raikkonen

Στην δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Lewis Hamilton. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes ξεκίνησε πρώτος, έπεσε στην… τελευταία θέση έπειτα από επαφή που είχε με τον Raikkonen και εν τέλει μετά από έναν φοβερό αγώνα που έκανε μπροστά στους συμπατριώτες του ανέβηκε στο βάθρο. Μαζί του και μία θέση πιο πίσω τερμάτισε ο Kimi Raikkonen που ενώ δέχτηκε ποινή 10 δευτερολέπτων θύμισε κάτι από τον παλιό καλό του εαυτό.

Την βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι, Bottas, Ricciardo, Hulkenberg, Ocon, alonso, Magnusen και Gasly.

Ξεκίνησε πρώτος, έπεσε... τελευταίος και τερμάτισε στην 2η θέση

Τα αυτοκίνητα ασφαλείας

Στον 33o γύρο η έξοδος του Ericsson έφερε αλλαγές καθώς έκανε την εμφάνισή του το αυτοκίνητο ασφαλείας, οπότε και οι οδηγοί βρήκαν την ευκαιρία να μπούνε στα πιτς για αλλαγή ελαστικών. Τα δύο Mercedes δεν άλλαξαν ελαστικά σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους και έτσι φάνηκε να είναι οι πιο κερδισμένοι. Τέσσερις γύρους αργότερα και αφότου έφυγε το αυτοκίνητο ασφαλείας συνεχίστηκε και πάλι ο αγώνας. Εκείνη την ώρα είδαμε και μία συναρπαστική μάχη ανάμεσα σε Verstappen και Raikkonen. Ο Φινλανδός προσπέρασε τον πιλότο της Red Bull, ωστόσο ο Ολλανδός πείσμωσε και πέρασε και πάλι μπροστά. Το…. θέαμα κράτησε λίγο καθώς λίγο αργότερα η σύγκρουση των Sainz και Grosjean έφερε και πάλι στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Τι έγινε στο… τέλος

Στους δέκα γύρους που απέμεναν η σειρά είχε ως εξής: Bottas, Vettel, Hamilton, Verstappen, Raikkonen και Ricciardo. Ο Raikkonen προσπέρασε τον Vertsappen στον 43ο γύρο ενώ στον 44ο γύρο η κίνηση του Vettel να περάσει τον Bottas δεν είχε αποτέλεσμα. Άτυχος αποδείχτηκε Verstappen έπειτα από έναν τετ α κε που είχε

με αποτέλεσμα από την 5η θέση να τεθεί εκτός αγώνα. Στον 47ο γύρο ο Vettel προσπέρασε τον Bottas και εκεί παρέμεινε μέχρι το τέλος. Τελικά το βάθρο συμπλήρωσαν οι Vettel, Hamilton και Raikkonen.

H συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 θα δοθεί στις 22 Ιουλίου με τον αγώνα της Γερμανίας στην πίστα του Hockenheim.

Για να δείτε τη βαθμολογία των οδηγών (από το επίσημo site της Formula 1) πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε τη βαθμολογία των κατασκευαστών (από το επίσημ site της Formula 1) πατήστε ΕΔΩ

Η στιγμή της εκκίνησης όπου ο Hamilton χάνει την πρωτοπορία από τον Vettel...
H στιγμή που η Ferrari του Raikkonen ακουμπά με την Mercedes του Hamilton και ο Βρετανός πέφτει στην τελευταία θέση...
Ο Max Verstappen πραγματοποίησε ακόμη έναν πολύ καλό αγώνα...

Ο Kimi Raikkonen δέχτηκε 10 δευτερόλεπτα ποινής για το συμβάν με τον Hamilton...

Άτυχος ο Leclerc που εγκατέλειψε εξαιτίας λάθους των μηχανικών του...
Δύο φορές έκανε την εμφάνισή του το αυτοκίνητο ασφαλείας και ήταν λογικό να ανέβει το ενδιαφέρον στα ύψη...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης