Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η νίκη μέσα στο σπίτι της Ferrari μετρά περισσότερο και αυτό κατάφερε να πετύχει η Mercedes με τον Lewis Hamilton στην Ιταλία. Ο Βρετανός πιλότος μπορεί να ξεκίνησε το γκραν πρι της Monza από την O Hamilton κέρδισε στην πίστα της Monza έχονταντας προσπεράσει Vettel και Raikkonen…τρίτη θέση, ωστόσο κατάφερε να δει πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού και να στείλει το μήνυμα, πως αυτός είναι ο οδηγός που έχει το πάνω χέρι για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Hamilton ξεκίνησε δυνατά και λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση βρέθηκε μπροστά από τον Vettel με τον οποίο είχε επαφή, αλλά την πλήρωσε ο Γερμανός πιλότος που βρέθηκε στην τελευταία θέση. Ο πιλότος της Mercedes έπρεπε να περάσει και το εμπόδιο του Raikkonen το οποίο κατάφερε 8 γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Φινλανδό.

Ο πιλότος της Ferrari να και προσπάθησε να διατηρήσει την πρωτιά φάνηκε πως συναίνεσε στην προσπέραση (δεν ξέρουμε τι θα γινόταν αν δεν επέτρεπε στον Hamilton να προσπεράσει) και τελικά αρκέστηκε στην δεύτερη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Vettel ακουμπά με τον Hamilton ο οποίος συνεχίζει δεύτερος ενώ ο ίδιος πέφτει στην τελευταία θέση... 
Ο Hamilton προσπερνά τον Raikkonen και βρίσκεται αγκαλιά με τον πρώτη θέση...

Τρίτος ο Verstappen…

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Max Verstappen με Red Bull, ωστόσο ο Ολλανδός δεν ανέβηκε στο βάθρο Ο πιλότος της Red Bull δέχτηκε ποινή 5 δευτ. και έτσι έχασε την 3η θέση από τον Bottas και Vettel…εξαιτίας της ποινής των πέντε δευτερολέπτων που δέχτηκε από τους αγωνοδίκες έπειτα από επαφή που είχε με τον Bottas (θεώρησαν ότι τον έκλεισε).

Έτσι τους βαθμούς της τρίτης θέσης πήρε ο δεύτερος πιλότος της Mercedes ενώ ο πιλότος της Red Bull βρέθηκε στην πέμπτη θέση καθώς τον πέρασε (στο χρόνο και εξαιτίας της ποινής) και ο Vettel.

Ο Verstappen δεν επέτρεψε στον Bottas να τον περάσει και αυτό του κόστισε σε δύο θέσεις. Έτσι, μπορεί να τερμάτισε 3ος αλλά τελικά πήρε τους βαθμούς του πέμπτου...

Η δεκάδα

Πιο πίσω ακολούθησαν οι Grosjean (Haas), Ocon (Force India), Perez (Force India), Sainz (Renault) και Stroll (Williams), καθώς ήταν οι πιλότοι που τερμάτισαν στην βαθμολογούμενη δεκάδα.

Η συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 θα δοθεί στις 16 Σεπτεμβρίου στην Σιγκαπούρη.




Για να δείτε την βαθμολογία των κατασκευαστών πατήστε
ΕΔΩ

H βαθμολογία των πιλότων μετά τον αγώνα της Ιταλίας (*10 πρώτοι)

Τα αποτελέσματα από τον αγώνα της Ιταλίας στην Monza

Η στιγμή της εκκίνησης του γκραν πρι της Monza

Σε ακόμα έναν αγώνα ο Ricciardo ήταν άτυχος και εγκατέλειψε με πρόβλημα στον κινητήρα

Άτυχος ο Alonso καθώς εγκατέλειψε όταν αντιμετώπισε πρόβλημα με την McLaren
Οι τιφόζι δημιούργησαν μία φανταστική ατμόσφαιρα

Όσο και να προσπάθησε ο Raikkonen τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα μέσα στην έδρα της Ferrari
Στην 2η θέση τερμάτισε ο Raikkonen

Νικητής στην Ιταλία αναδείχτηκε ο Hamilton ο οποίος αύξηση και τη διαφορά στην βαθμολογία από τον Vettel

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης