Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Στη Γαλλία πραγματοποιήθηκε ο 8ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 και όπως H 65η νίκη του Hamilton στη Γαλλία τον έφερε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα…αποδείχτηκε η Mercedes με τον Hamilton δεν είχε αντίπαλο.

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes ξεκίνησε από την πρώτη θέση, παρέμεινε σε αυτή και όπως φάνηκε κανένας αντίπαλός του δεν έδειξε ικανός να τον απειλήσει.

Σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα πρώτα μέτρα μετά την εκκίνηση, οπότε και είχαμε αρκετές επαφές με σημαντικότερη από όλες, αυτή με τους Vettel και Bottas.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βάθρο για Verstappen – Raikkonen

Οι δυο πιλότοι ακούμπησαν και αναγκάστηκαν να μπουν στα πιτς με αποτέλεσμα να βρεθούν στις τελευταίες θέσεις.

Αυτή η κίνηση προσέφερε λίγο αργότερα και πολύ θέαμα από τις συνεχείς προσπεράσεις που έφεραν, τον μεν Vettel στις πρώτες θέσεις και τον δε Bottas, να μάχεται να μπει στην 8άδα, ειδικά μετά την καθυστέρηση που είχε (σχεδόν 5 δευτ.) κατά τη διάρκεια του πιτ στοπ, 12 γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας.

Δεύτερη θέση για τον Verstappen με Red Bull

Άτυχος ο Ricciardo
O Ricciardo έχασε την 3η θέση από τον Raikkonen στους τελευταίους γύρους….

Κερδισμένος σε κάθε περίπτωση ήταν ο Max Verstappen που κατάφερε να ανέβει στη δεύτερη θέση του βάθρου με μονοθέσιο της Red Bull.

Τον Ολλανδό δεν μπόρεσε να ακολουθήσει ο ομόσταυλός του Daniel Ricciardo ο οποίος μετά το πιτ στοπ αντιμετώπισε πρόβλημα με το μονοθέσιό του και έχασε την τρίτη θέση από τον Kimi Raikkonen μόλις πέντε γύρους πριν την ολοκλήρωση του αγώνα.

Λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση είχαμε πολλά απρόοπτα...


Από τελευταίος… 5ος

Τελικά ο Vettel τερμάτισε στην 5η θέση έχοντας σώσει ό,τι… μπορούσε, ωστόσο έχασε την πρώτη θέση Ακόμα και με την 5η θέση ο Vettel πρέπει να αισθάνεται χαρούμενοςστην βαθμολογία του πρωταθλήματος από τον Hamilton που όπως προαναφέραμε κέρδισε εύκολα.

Πιο πίσω τερμάτισαν οι Magnussen και Bottas ενώ ο Sainz που πραγματοποίησε έναν εξαιρετικό αγώνα έχασε την 6η θέση μόλις στον 50ο γύρο (από τους 53). Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Hulkenberg και Leclerc με Renault και Sauber αντίστοιχα.

H συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 θα δοθεί χωρίς… διακοπή στην Αυστρία την Κυριακή 1η Ιουλίου.  

Για να δείτε την βαθμολογία των οδηγών πατήστε ΕΔΩ


Για να δείτε την βαθμολογία των κατασκευαστών πατήστε
ΕΔΩ

Τα τελικά αποτελέσματα από το γκραν πρι της Γαλλίας

Στον αγώνα της Γαλλίας είδαμε πολλές προσπεράσεις
Η Red Bull έφυγε από τη Γαλλία με μία 2η και μία 4η θέση
Μία 8η και μία 9η θέση για τη Renault μέσα στη Γαλλία
Η εκκίνηση του γαλλικού γκραν πρι...
Ο Vettel στο δεύτερό του πιτ στοπ
Η επαφή του Vettel με τον Bottas λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης