Είναι ο πιο ιστορικός αγώνας στο καλεντάρι της Formula 1. Ο παλαιότερος, ο πιο λαμπερός, αυτός με τη μεγαλύτερη αίγλη. Πραγματοποιείται στους δρόμους του Πριγκιπάτου και το όνειρο όλων των οδηγών είναι να σταθούν δίπλα στη βασιλική οικογένεια και να παραλάβουν το έπαθλο του νικητή. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυστυχώς, φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί. Λίγο μετά από την ανακοίνωση των FIA και F1 περί αναβολής των GP σε Ολλανδία, Ισπανία και Μονακό λόγω της εξάπλωσης του ιού Covid-19, το Automobile Club De Monaco αποφάσισε να ματαιώσει οριστικά τον αγώνα. 

Στο πρόγραμμα του 2020, λοιπόν, δεν θα υπάρχει Grand Prix στο Μονακό (21-24 Μαΐου), κάτι το οποίο έχει να συμβεί από το 1954. Οι ιθύνοντες αποφάσισαν να ματαιώσουν οριστικά τον αγώνα και να μην το μεταφέρουν σε άλλη ημερομηνία, όπως επιθυμούν οι υπόλοιπες χώρες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση των διοργανωτών: «Η κατάσταση σχετικά με την παγκόσμια πανδημία και την άγνωστη πορεία εξέλιξής της, η έλλειψη κατανόησης σχετικά με τον αντίκτυπο που θα έχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1, η αβεβαιότητα σχετικά με τη συμμετοχή των ομάδων, οι συνέπειες των διάφορων μέτρων περιορισμού που παίρνουν οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, οι περιορισμοί στην έλευση στο Πριγκιπάτο του Μονακό, οι πιέσεις που ασκούνται σε όλες τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις, το αφοσιωμένο δυναμικό που δεν μπορεί να κάνει τις απαιτούμενες εργασίες, η διαθεσιμότητα των εθελοντών και εργαζομένων που απαιτούνται για την επιτυχία του GP (άνω των 1.500 ατόμων), όλα αυτά συνηγορούν στο ότι η διεξαγωγή του αγώνα δεν είναι εφικτή. Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε ότι το φετινό GP ακυρώνεται οριστικά και δεν θα πραγματοποιηθεί σε άλλη ημερομηνία». 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης